1/6/13

Να 'ναι καλά η σύνταξη του μακαρίτη

 
Δικογραφία σχηματίστηκε, από το Τμήμα Κοινωνικής και Ασφαλιστικής Προστασίας της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σε βάρος 48χρονου ο οποίος κατηγορείται για πλαστογραφία και απάτη κατ’ εξακολούθηση, καθώς λάμβανε παράνομα από το Ίδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων, τη σύνταξη του πατέρα του, που είχε αποβιώσει στις 18-10-2008.
Ειδικότερα, μετά από σχετική καταγγελία της Διοίκησης του Ιδρύματος Κοινωνικών Ασφαλίσεων, διαπιστώθηκε ότι ο 48χρονος συνέχιζε μετά το θάνατο του πατέρα του να λαμβάνει παράνομα τη σύνταξή του, μέσω ατομικού τραπεζικού λογαριασμού.
Στο πλαίσιο της έρευνας προέκυψε επιπλέον ότι ο 48χρονος είχε απογράψει τον πατέρα του, ως ζώντα συνταξιούχο, στο Περιφερειακό Υποκατάστημα Ι.Κ.Α. Λειβαδιάς, χρησιμοποιώντας εξουσιοδότηση, το περιεχόμενο της οποίας είχε αλλοιώσει – πλαστογραφήσει .
Μέχρι σήμερα είχε πιστωθεί στον λογαριασμό του χρηματικό ποσό συνολικού ύψους 66.000€, το οποίο εκταμιεύθηκε παράνομα και ιδιοποιήθηκε από τον 48χρονο.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Λειβαδιάς, ενώ για τα αποτελέσματα των ερευνών θα ενημερωθεί και το ίδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων για τις δικές του περαιτέρω ενέργειες.