5/7/13

Ανήλικοι λήστεψαν 80χρονη

 
Συνελήφθη χθες (04-07-2013) το μεσημέρι στους Σοφάδες Καρδίτσας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Σοφάδων της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καρδίτσας, ένας 17χρονος  ο οποίος όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα είναι ο ένας από τους δράστες της προχθεσινής ληστείας στους Σοφάδες Καρδίτσας
Επιπλέον, ταυτοποιήθηκαν και τα στοιχεία του συνεργού του. Πρόκειται για έναν ανήλικο ημεδαπό, ηλικίας 16 ετών, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε επίσης, δικογραφία για το αδίκημα της ληστείας.
Ειδικότερα, προχθές (03-07-2013) τα δύο άτομα χτύπησαν την εξωτερική πόρτα οικίας 80χρονης ημεδαπής και όταν η ηλικιωμένη τους άνοιξε, εκείνα την απώθησαν, με αποτέλεσμα να πέσει στο πάτωμα και να τραυματιστεί ελαφρά στο κεφάλι. Στη συνέχεια, αποχώρησαν από την οικία, αφού προηγουμένως αφαίρεσαν από το σαλόνι μία τηλεόραση.
Άμεσα κινητοποιήθηκαν οι αστυνομικοί, οι οποίοι μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, κατάφεραν χθες να εντοπίσουν τον 17χρονο και να τον συλλάβουν.
Από την εξέλιξη της αστυνομικής έρευνας προέκυψε ότι ο συλληφθείς την (11-04-2013) είχε διαφύγει από το Ίδρυμα Αγωγής Ανηλίκων Αρρένων Βόλου, όπου κρατούνταν, για διακεκριμένες κλοπές.