25/7/13

Ο φύλακας-άγγελος του Στουρνάρα

O (φύλακας) άγγελος του Στουρνάρα
Έκλεψε τις εντυπώσεις τόσο στη Βουλή κατά τη ψήφιση του πολυνομοσχεδίου, όσο και στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Ο λόγος για την επικοινωνιολόγο Δήμητρα Ψαχούλια, στενή συνεργάτιδα του Έλληνα υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, οι εμφανίσεις της οποίας τις τελευταίες “καυτές” ημέρες συζητήθηκαν περισσότερο και από τους πραγματικούς πρωταγωνιστές της επικαιρότητας.
Τα βλέμματα των ανδρών βουλευτών κατά το διήμερο της συζήτησης και ψήφισης του πολυνομοσχεδίου δεν στρέφονταν μόνο στο βήμα, όπου μιλούσε κάποιος συνάδελφός τους, αλλά και στα υπουργικά έδρανα, όπου καθόταν η κυρία Ψαχούλια, με την ιδιότητα της συνεργάτιδος του κ.Στουρνάρα. Η όμορφη επικοινωνιολόγος, που είναι υπεύθυνη για το διαδίκτυο, τις ποσοτικές αναλύσεις και τις δημοσκοπήσεις, ήταν συνεχώς δίπλα στον υπουργό Οικονομικών προκειμένου να τον βοηθήσει σε ό,τι χρειαστεί. Το μπλε ηλεκτρίκ φόρεμά της “ηλέκτρισε” τους βουλευτές, ενώ αποτέλεσε βασικό θέμα συζήτησης στα πηγαδάκια που στήθηκαν.
6
Λίγες ημέρες μετά ήταν παρούσα στη συνέντευξη Τύπου του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, με τον Έλληνα ομόλογό του Γιάννη Στουρνάρα και τον υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη. Η Δήμητρα Ψαχούλια κάθισε με τους δημοσιογράφους και επέβλεπε τη συνέντευξη. Ίσως και να ήταν ο μόνος λόγος που θα μπορούσε να κάνει τον στριφνό Σόιμπλε να χαμογελάσει.
Η Δήμητρα Ψαχούλια είναι πτυχιούχος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος μεταπτυχιακού Διπλώματος στη Διοίκηση Επιχειρήσεων – Μάνατζμεντ Τουρισμού του Πανεπιστημίου Πειραιά. Στις 13/2/2013 διορίστηκε στο πολιτικό γραφείο του κ. Στουρνάρα σε θέση μετακλητής διοικητικής υπαλλήλου.
7
Πάντως ο κ.Στουρνάρας φαίνεται ότι εκτιμά τις ικανότητες των γυναικών και προτιμά να συνεργάζεται μαζί τους από ότι με άνδρες, αφού στο υπουργείο Οικονομικών έχει 19 (!) συνεργάτιδες, κάποιες εκ των οποίων έχουν αναλάβει νευραλγικά πόστα του υπουργείου