25/7/13

Πούλησαν και τσαμπουκά οι μαϊμουδιάρηδες

Τα κατασχεμένα



 
Συνελήφθησαν πρωινές ώρες  (24-07-2013), στο Κορδελιό, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, έπειτα από οργανωμένη επιχείρηση του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, με τη συνδρομή αστυνομικών της Ο.Π.Κ.Ε, δύο ημεδαποί ηλικίας 40 και 21 ετών, διότι, μεταξύ άλλων, ως υπεύθυνοι εμπορικού καταστήματος της περιοχής, κατείχαν, διακινούσαν και εμπορευόταν απομιμήσεις υποδημάτων και ηλεκτρονικών συσκευών επώνυμων εταιρειών.
Σε βάρος των ανωτέρω , αλλά και τριών ακόμη ατόμων ηλικίας 57,41 και 43 ετών που ταυτοποιηθήκαν και αναζητούνται, σχηματίστηκε δικογραφία με τις κατά περίπτωση κατηγορίες της “Πλαστογραφίας”, παράβασης Νόμων “Περί Αθέμιτου Ανταγωνισμού”, “Περί Σημάτων”, “Διακεκριμένων περιπτώσεων Φθοράς”, “Επικίνδυνης Σωματικής Βλάβης”, “Αντίστασης”, “Στάσης” και “Διατάραξης Κοινής Ειρήνης”.
Ειδικότερα , πρωινές ώρες  (23-07-2013), εκπρόσωπος εταιρείας αθλητικών ειδών υπέβαλε μηνυτήρια αναφορά, σε βάρος ιδιοκτητών – εκμεταλλευτών καταστήματος ένδυσης, που βρίσκεται στην περιοχή του Δενδροποτάμου, για κατοχή και πώληση απομιμητικών προιόντων. Μεσημβρινές ώρες της ίδιας ημέρας, κλιμάκιο της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε, μετέβησαν στο εν λόγω κατάστημα προκειμένου να διενεργήσουν έλεγχο. Αιφνιδιαστικά συγκεντρώθηκε ομάδα κατοίκων της ευρύτερης περιοχής, οι οποίοι με χρήση σωματικής βίας και ρίψη αντικειμένων, προσπάθησαν ανεπιτυχώς, να εμποδίσουν τον έλεγχο, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό τριών αστυνομικών και την πρόκληση φθορών σε δύο Υπηρεσιακά οχήματα και στους υαλοπίνακες του καταστήματος. Έγινε περιορισμένη χρήση χημικών για την αποκατάσταση της τάξης.
Κατά τον έλεγχο στο κατάστημα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν απομιμητικά προιόντα επώνυμων εταιρειών και συγκεκριμένα:
  • 3.404 ζευγάρια αθλητικά υποδήματα και
  • 89 ηλεκτρονικές συσκευές
Πραγματοποιήθηκαν επίσης δεκαοκτώ (18) προσαγωγές ατόμων , σε βάρος των οποίων δεν προέκυψε κάποιο επιβαρυντικό στοιχείο και αποχώρησαν, πλην ενός που συνελήφθη για εκκρεμή καταδικαστική απόφαση.
Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.