30/8/13

Έφερναν 23 από την Εγνατία

 
Συνελήφθησαν, ύστερα από οργανωμένη επιχείρηση αστυνομικών της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης , δύο αλλοδαποί ηλικίας 24 και 35 ετών, ως μέλη κυκλώματος που δραστηριοποιούταν στην παράνομη είσοδο, διευκόλυνση μεταφοράς και προώθηση αλλοδαπών, στο εσωτερικό της Χώρας.
Ειδικότερα, η σύλληψη πραγματοποιήθηκε απογευματινές ώρες  (28-08-2013), στην Εγνατία Οδό (στον κόμβο Κλειδιού) με κατεύθυνση την Αθήνα, όταν κατά τον αστυνομικό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε Ι.Χ. όχημα τύπου VAN με οδηγό τον 35χρονο συλληφθέντα, διαπιστώθηκε η μεταφορά συνολικά (23) μη νόμιμων αλλοδαπών.
Συγκεκριμένα, εντοπίσθηκε αρχικώς Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο (προπομπός), με οδηγό τον 24χρονο συλληφθέντα και μετά από μικρό χρονικό διάστημα εντοπίσθηκε να ακολουθεί και το δεύτερο όχημα, στο εσωτερικό του οποίου διαπιστώθηκε η μεταφορά των ανωτέρω αλλοδαπών, οι οποίοι στερούνταν δικαιολογητικών εγγράφων εισόδου και παραμονής στην Χώρα.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα σκοπός του κυκλώματος ήταν η μεταφορά αλλοδαπών από περιοχές του Έβρου στην Αθήνα και η μετέπειτα προώθησή τους σε χώρες της Ε.Ε. Την εγκληματική δράση της ομάδας βοηθούσαν άλλα τέσσερα άτομα, με εναλλασσόμενους ρόλους, τα οποία αναζητούνται, ενώ το χρηματικό ποσό που κατέβαλλαν οι διακινούμενοι ανέρχεται στις (3.000) ευρώ έκαστος.
Επιπλέον, το όχημα – προπομπός έφερε κλεμμένες πινακίδες κυκλοφορίας, για τις οποίες είχε δηλωθεί κλοπή την 28-08-2013 σε Τμήμα Ασφαλείας της Αθήνας.
Κατά την διάρκεια της επιχείρησης κατασχέθηκαν:
  • Τα προαναφερόμενα δύο (2) οχήματα,
  • Ένα (1) ζεύγος κλεμμένες πινακίδες κυκλοφορίας,
  • Δύο (2) πλαστές άδειες κυκλοφορίας οχημάτων,
  • Ένα (1) παραποιημένο δελτίο αιτήσαντος ασύλου αλλοδαπού,
  • Τρία (3) κινητά τηλέφωνα και
  • Το χρηματικό ποσό των (280) ευρώ.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για την ταυτοποίηση και εντοπισμό και των λοιπών μελών του κυκλώματος .