30/8/13

Νιγηριανοί μεγαλοαπατεώνες

 
Συνελήφθησαν στην Αθήνα, από αστυνομικούς του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, δύο (2) αλλοδαποί υπήκοοι Νιγηρίας, ηλικίας 46 και 29 ετών, και μία 38χρονη ημεδαπή για απόπειρα απάτης (γνωστή ως μέθοδος «Νιγηριανή απάτη»)
Ειδικότερα, οι δύο (2) αλλοδαποί συλληφθέντες προσέγγισαν ημεδαπό ιδιοκτήτη καταστήματος στην Αθήνα προφασιζόμενοι ενδιαφέρον για την αγορά εμπορεύματος αξίας 2.000.000 ευρώ, ενώ η 38χρονη ημεδαπή εκτελούσε χρέη διερμηνέα. Οι ανωτέρω επικαλούμενοι δυσκολία εξαγωγής συναλλάγματος από τη χώρα τους επιχείρησαν να εξαπατήσουν τον ημεδαπό με το πρόσχημα ότι για την πληρωμή του θα χρησιμοποιούσαν ειδικά χαρτονομίσματα, τα οποία είχαν εμποτισθεί και χρωματισθεί με ειδικό μαύρο χρώμα. Προκειμένου να τον πείσουν μάλιστα προέβησαν σε επίδειξη αποχρωματισμού, με τη χρήση κατάλληλου εξοπλισμού και ουσιών, δύο (2) γνήσιων χαρτονομισμάτων των 100 ευρώ, τα οποία και του παρέδωσαν για να ελέγξει τη γνησιότητά τους. Ο καταστηματάρχης υποψιάστηκε ότι πρόκειται για τη γνωστή μέθοδο της «Νιγηριανής απάτης», κατήγγειλε το συμβάν στο Τμήμα Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων και σε συνάντηση που κανόνισε μαζί τους την επομένη οι αστυνομικοί τους συνέλαβαν.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 46χρονος συλληφθείς είχε επιχειρήσει να εξαπατήσει και άλλους ημεδαπούς εμπόρους με την ίδια μεθοδολογία.