13/9/13

Με ταχύπλοο τα 833 κιλά χασίς

Την έβγαλε την άκρη ο Ταξίαρχος Ανδρικόπουλος
 
Συνελήφθησαν  από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πύργου, δυο έλληνες, ηλικίας 51 και 32 ετών, σε βάρος των όποιων σχηματίστηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για κατοχή και μεταφορά πολύ μεγάλης ποσότητας κάνναβης, με σκοπό την διακίνηση και εμπορία.
Οι ίδιες κατηγορίες βαρύνουν άγνωστο αριθμό αλλοδαπών συνεργών τους, οι οποίοι συμμετείχαν στην μεταφορά και αναζητούνται από τις Αρχές.
Ειδικότερα, μετά από σχετική ενημέρωση από ιδιώτες, αστυνομικοί της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηλείας, βρήκαν χθες τα ξημερώματα, στην παραλία Ανάληψης του Κάστρου Κυλλήνης, πενήντα έξι δέματα, τα οποία περιείχαν πεντακόσια πενήντα έξι πακέτα με αποξηραμένη κάνναβη συνολικού βάρους 832,515 κιλών.
Από την ενδελεχή αυτοψία στο χώρο ανεύρεσης των ναρκωτικών, προέκυψε ότι τα δέματα είχαν μεταφερθεί εκεί με σκάφος, προκειμένου να παραληφθούν από τους δράστες και να προωθηθούν - διατεθούν στο εσωτερικό της Χώρας.
Επιπλέον, σε κοντινή απόσταση από την ακτή, βρέθηκε ένα εγκαταλελειμμένο Ι.Χ. επιβατηγό αυτοκίνητο, το όποιο κατασχέθηκε, καθώς όπως προέκυψε είχε χρησιμοποιηθεί από τους δράστες για τη μετάβαση τους στο χώρο.
Η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας και το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Πύργου, που ανέλαβαν τη διερεύνηση της συγκεκριμένης υπόθεσης, αξιολόγησαν και αξιοποίησαν όλα τα στοιχεία, που συλλέχθηκαν με φυσικές, τεχνικές και επιστημονικές μεθόδους και κατάφεραν να ταυτοποιήσουν μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα την εμπλοκή των δυο συλληφθέντων στη συγκεκριμένη μεταφορά ναρκωτικών.
Όπως προέκυψε, ο 32χρονος μετέβη στη παραλία, μαζί με δυο αλλοδαπούς υπηκόους Αλβανίας που αναζητούνται, προκειμένου να εκφορτώσουν από σκάφος που προσέγγισε την ακτή τα δέματα των ναρκωτικών, ενώ ο 51χρονος επιτηρούσε από απόσταση την εκφόρτωση, λαμβάνοντας μέτρα ασφαλείας, προκειμένου ενημερώσει τους υπόλοιπους για τυχόν προσέγγιση αστυνομικών στο σημείο.
Για τη σύλληψη των δραστών οργανώθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση της αστυνομικής Διεύθυνσης Ηλείας, κατά την οποία οι δυο διακινητές εντοπίστηκαν χθες το απόγευμα στο Βαρθολομιό και στο Βρανά Ηλείας και συνελήφθησαν.
Στην κατοχή των συλληφθέντων και σε έρευνες που ακολούθησαν στις οικίες τους σε περιοχές του Βαρθολομιού Ηλείας, παρουσία δικαστικού λειτουργού, οι αστυνομικοί βρήκαν συνολικά τρία κινητά τηλέφωνα, τα οποία κατασχέθηκαν ως μέσα συνεννόησης για τη διακίνηση των ναρκωτικών και μικροποσότητα κάνναβης.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αμαλιάδας.
Το προανακριτικό έργο και οι έρευνες οι οποίες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, ενεργούνται από την Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου σε συνεργασία με το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Πύργου.