21/9/13

Αλληλομηνύθηκαν στη Λαμία

 
Πρόκειται για έναν 35χρονο ημεδαπό και έναν 20χρονο υπήκοο Αλβανίας
Συνελήφθησαν,  (19-09-2013) το βράδυ στη Λαμία, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας, ένας 35χρονος ημεδαπός και ένας 20χρονος υπήκοος Αλβανίας.
Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για απειλή, παράβαση του νόμου περί κολασμού πράξεων ή ενεργειών που αποσκοπούν σε φυλετικές διακρίσεις και – κατά περίπτωση – για πρόκληση απλής σωματικής βλάβης και εξύβριση.
Ειδικότερα , ο 20χρονος υπέβαλλε μήνυση σε βάρος του 35χρονου, επικαλούμενος ότι χθες, περίπου στις 21:10΄ το βράδυ, στην Πλατεία Λαού στη Λαμία, ο 35χρονος αφού αρχικά τον απείλησε, τον χτύπησε με το κεφάλι στο πρόσωπο και του απεύθυνε δημόσια χαρακτηρισμό, προκαλώντας διάκριση λόγω της εθνικής του καταγωγής.
Ο 35χρονος εντοπίστηκε και συνελήφθη, ενώ στη συνέχεια υπέβαλλε και αυτός μήνυση σε βάρος του 20χρονου, επικαλούμενος ότι ο 20χρονος τον εξύβρισε, απείλησε και του απεύθυνε δημόσια χαρακτηρισμό , που παραπέμπει σε ιδέα με περιεχόμενο προσβλητικό για το πρόσωπό του.

Ο 20χρονος συνελήφθη επίσης και χθες το βράδυ μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας, όπου του παρασχέθηκε ιατρική φροντίδα και παρέμεινε για νοσηλεία μέχρι σήμερα το πρωί.
Ενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Ασφαλείας Λαμίας, ενώ οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας.