13/9/13

Έκανε τον ταξιτζή ο χασισέμπορος





Συνελήφθησαν, για τη υπόθεση αυτή, ένας 50χρονος υπήκοος Αλβανίας και ένας 25χρονος ημεδαπός, οι οποίοι διακινούσαν ναρκωτικά σε περιοχές της Εύβοιας και της Βοιωτίας
Κατασχέθηκαν πάνω από -1,5- κιλό ακατέργαστης κάνναβης, ένα Δ.Χ.Ε. αυτοκίνητο (ταξί), ένα σπαθί, μία λόγχη, χρηματικό ποσό κ.α.
Εξαρθρώθηκε, μετά από μεθοδική και συστηματική έρευνα που διεξάγει η Ομάδα Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, κύκλωμα, τα μέλη του οποίου διακινούσαν ναρκωτικά σε περιοχές της Εύβοιας και της Βοιωτίας.
Για την συγκεκριμένη υπόθεση, συνελήφθη αρχικά προχθές (11-09-2013) το βράδυ στη Χαλκίδα, από αστυνομικούς της Α’ Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ευβοίας, ο 25χρονος, ενώ στο πλαίσιο της έρευνας που ανέλαβε στη συνέχεια το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας, συνελήφθη χθες (12-09-2013) το απόγευμα, επίσης στη Χαλκίδα, ο 50χρονος.
Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της κατοχής, μεταφοράς και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, καθώς και για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.
Αναλυτικότερα, προχθές περίπου στις 21:30΄ το βράδυ, αστυνομικοί της Α’ Ο.Π.Κ.Ε. εντόπισαν τον 25χρονο σε περιοχή της Χαλκίδας και μετά από έλεγχο που διενεργήθηκε, βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν τρεις (3) αυτοσχέδιες νάιλον συσκευασίες που περιείχαν ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, καθαρού βάρους (32,4) γραμμαρίων, καθώς και ένα αυτοσχέδιο «τσιγαριλίκι» που περιείχε καπνό αναμεμειγμένο με κάνναβη.
Την έρευνα ανέλαβε η Ομάδα Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, αστυνομικοί της οποίας πραγματοποίησαν νομότυπη έρευνα στο σπίτι του 25χρονου, σε περιοχή της Βοιωτίας, όπου επιπλέον βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • Έξι (6) αυτοσχέδιες νάιλον συσκευασίες, που περιείχαν ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού μεικτού βάρους (368) γραμμαρίων, τις οποίες ο 25χρονος προόριζε για πώληση,
  • ένα σπαθί συνολικού μήκους (70) εκατοστών και μία λόγχη μήκους (12) εκατοστών,
  • το χρηματικό ποσό των (1.350) ευρώ, προερχόμενο από την πώληση των ναρκωτικών,
  • δύο (2) κινητά τηλέφωνα,
  • ποσότητα, υπό διερεύνηση, λευκής σκόνης, βάρους (7) γραμμαρίων και
  • διάφορα σύνεργα κατάλληλα για την συσκευασία δόσεων ναρκωτικών ουσιών (νάιλον σακουλάκια κ.λ.π.)
Από τη πρόοδο της έρευνας, προέκυψε ότι ο 25χρονος προμηθευόταν τις ανωτέρω ποσότητες ναρκωτικών από τον 50χρονο και τις κατείχε στο σπίτι του, με σκοπό την περαιτέρω διάθεσή τους σε χρήστες των ευρύτερων περιοχών της Εύβοιας και της Βοιωτίας, έναντι ανάλογων χρηματικών ποσών.
Οι αστυνομικοί της Ομάδας Δίωξης αξιοποίησαν κατάλληλα όλα τα στοιχεία και τις πληροφορίες που κατάφεραν να συγκεντρώσουν και χθες περίπου στις 19:00΄το απόγευμα, στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης, εντόπισαν και ακινητοποίησαν στον υπεραστικό σταθμό των Κ.Τ.Ε.Λ. Χαλκίδας, ένα Δ.Χ.Ε. αυτοκίνητο (ταξί) που οδηγούσε ο 50χρονος.
Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε, βρέθηκε στο εσωτερικό του οχήματος και κατασχέθηκε μία αεροστεγή συσκευασία που περιείχε ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού μεικτού βάρους (1.146) γραμμαρίων. Επιπλέον κατασχέθηκε ένα κινητό τηλέφωνο που βρέθηκε στη κατοχή του 50χρονου, καθώς και το Δ.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ως μέσο μεταφοράς των ναρκωτικών.
Οι έρευνες, από το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας, συνεχίζονται προκειμένου να αποσαφηνιστούν οι διασυνδέσεις του κυκλώματος και να διαλευκανθεί το εύρος της δραστηριότητάς του, ενώ οι δύο συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας.
Οι προσπάθειες που καταβάλλονται καθημερινά, από τις Υπηρεσίες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ευβοίας, για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον.