27/9/13

Πήγαν Κιάτο και Ξυλόκαστρο για ... σκούπα

Το βίντεο
 


Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, πραγματοποιήθηκε από χθες (26-9-2013) έως σήμερα (27-9-2013) πρώτες πρωινές ώρες, ευρεία αστυνομική επιχείρηση στις ευρύτερες περιοχές του Κιάτου, του Ξυλοκάστρου και του Βραχατίου Κορινθίας, η οποία οργανώθηκε από την Αστυνομική Διεύθυνση Κορινθίας, σύμφωνα με το γενικό επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, έγιναν έλεγχοι σε διακόσια εξήντα έξι (266) άτομα, εκ των οποίων εκατόν σαράντα οκτώ (148) ήταν ημεδαποί και εκατόν δεκαοκτώ (118) αλλοδαποί, καθώς και σε ενενήντα επτά (97) οχήματα και δεκαπέντε (15) καταστήματα.
Επιπλέον, προσήχθησαν συνολικά ενενήντα πέντε (95) άτομα, από τα οποία πενήντα δύο (52) ήταν ημεδαποί και σαράντα τρία (43) ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν πενήντα έξι (56) άτομα.
Τα άτομα που συνελήφθησαν, είναι:
  • Δύο (2) ημεδαποί ΡΟΜΑ, για κλοπή.
  • Ένας (1) ημεδαπός, για απάτη.
  • Δεκατρείς (13) ημεδαποί ΡΟΜΑ, για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας.
  • Ένας (1) ημεδαπός και δύο (2) αλλοδαποί, για καταδικαστικά έγγραφα.
  • Δεκατέσσερις (14) ημεδαποί και δύο (2) αλλοδαποί, για παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού.
  • Πέντε (5) ημεδαποί και επτά (7) αλλοδαποί, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
  • Δύο (2) αλλοδαποί, για παράβαση της Νομοθεσίας σχετικά με την Πνευματική Ιδιοκτησία.
  • Επτά (7) αλλοδαποί, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.
Κατά την επιχείρηση, βεβαιώθηκαν συνολικά δεκαεπτά (17) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, δεκατρείς (13) παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού, καθώς και οκτώ (8) παραβάσεις του Γενικού Οικοδομικού κανονισμού, ενώ κατασχέθηκαν -1.305- κλεψίτυποι ψηφιακοί δίσκοι (CD’s & DVD’s), που δεν έφεραν την ενδεικτική ταινία γνησιότητας.
Επιπρόσθετα, εξιχνιάστηκε μετά από μεθοδική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, μία (1) υπόθεση ληστείας σε βάρος 67χρονου ημεδαπού, η οποία είχε γίνει την 17-9-2013 στην Κόρινθο, ενώ για την υπόθεση αυτή σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος μίας (1) 51χρονης ημεδαπής ΡΟΜΑ, καθώς και σε βάρος δύο ακόμη συνεργών της.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου.
Οι δράσεις αυτές, είναι στοχευμένες και αποσκοπούν στην πρόληψη, αλλά και στην καταστολή της εγκληματικότητας, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου.