11/10/13

... Ψώνιζαν στους Φούρνους

Τα Ναρκωτικά
Τα Ντοκουμέντα
Εξαρθρώθηκε, στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Σάμου και του Αστυνομικού Τμήματος Αγίου Κηρύκου Ικαρίας, εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας εισήγαγαν και διακινούσαν μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών ουσιών στην ευρύτερη περιοχή της Ικαρίας και των Φούρνων.
Συνελήφθησαν μετά από πολύμηνη μεθοδική αστυνομική έρευνα, 46χρονος ημεδαπός, φερόμενος ως αρχηγός της οργάνωσης, καθώς και δύο (2) ημεδαποί (1 άνδρας και 1 γυναίκα), ηλικίας 32 και 36 ετών αντίστοιχα, μέλη της οργάνωσης.
Επιπλέον, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος (7) ακόμη μελών της οργάνωσης (4 αλλοδαποί και 3 ημεδαποί), δύο από τους οποίους είναι κρατούμενοι φυλακών, ενώ (31) επιπλέον άτομα κατηγορούνται για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι εμπλεκόμενοι είχαν συγκροτήσει εγκληματική ομάδα, με δομημένη και διαρκή δράση, καθώς και διακριτούς ρόλους, με σκοπό την εμπορία, διακίνηση και διάθεση ναρκωτικών ουσιών και ειδικότερα ηρωίνης και χαπιών, στην ευρύτερη περιοχή της Ικαρίας και των Φούρνων.
Συγκεκριμένα, ο φερόμενος ως αρχηγός της οργάνωσης, προμηθεύονταν τις ναρκωτικές ουσίες από διάφορες περιοχές της Αττικής και τις διοχέτευε στα νησιά της Ικαρίας και των Φούρνων, μέσω ενός 41χρονου ημεδαπού, των δύο παραπάνω συλληφθέντων και ενός 36χρονου ημεδαπού, ο οποίος συνελήφθη τον περασμένο Αύγουστο για μεταφορά ηρωίνης και είναι ήδη κρατούμενος φυλακών.


Σε νομότυπες έρευνες που διενεργήθηκαν στις οικίες των τριών (3) συλληφθέντων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά:
  • Ποσότητα ηρωίνης συνολικού βάρους 32,7 γραμμαρίων.
  • Ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης (χασίς), συνολικού βάρους 240 γραμμαρίων.
  • 12 δενδρύλλια κάνναβης ύψους από 0,7 μ. έως 2,7 μ.
  • 69 χάπια
  • Το χρηματικό ποσό των 1050 ευρώ
  • 5 κινητά τηλέφωνα
  • 200 σπόροι κάνναβης
  • 1 ζυγαριά ακριβείας
Στο πλαίσιο της έρευνας, εξετάζονται οι διασυνδέσεις της εγκληματικής ομάδας, το εύρος της δραστηριότητάς της, καθώς και το χρονικό διάστημα που ενέχεται στη διακίνηση, διάθεση και εμπορία ναρκωτικών ουσιών.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Σάμου, ενώ την προανάκριση και τις έρευνες διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Σάμου.