18/10/13

Συμμορία με τις κόρες και την ανιψιά του

Τα Ντοκουμέντα
 
 
Εξαρθρώθηκε, στο πλαίσιο μεθοδικής αστυνομικής έρευνας που διεξάγει το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς, εγκληματική ομάδα διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και αποδοχής και διάθεσης προϊόντων κλοπής.
Συνελήφθησαν, μετά από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε χθες (17-10-2013) το πρωί στην Αλίαρτο Βοιωτίας από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, με την συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Τροχαίας Λιβαδειάς και του Αστυνομικού Σταθμού Αλίαρτου, τέσσερα (4) μέλη της εγκληματικής ομάδας.
Πρόκειται για ημεδαπούς ROMA και συγκεκριμένα έναν 39χρονο (αρχηγικό μέλος), μία 23χρονη (ανιψιά του) και τις δύο ανήλικες κόρες του (16χρονη και 14χρονη), σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, με τις κατηγορίες της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, αποδοχής και διάθεσης προϊόντων κλοπής και κατά περίπτωση παράβασης του νόμου για τα όπλα.
Ειδικότερα, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών που αφορούσαν σε διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, κυρίως ακατέργαστης κάνναβης και ναρκωτικών δισκίων, από τα μέλη της εγκληματικής ομάδας, σε χρήστες διαφόρων περιοχών της Βοιωτίας, έναντι χρηματικών ποσών ή άλλων ανταλλαγμάτων, οργανώθηκε χθες το πρωί συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση στην Αλίαρτο Βοιωτίας.
Στο πλαίσιο επιχείρησης πραγματοποιήθηκαν, παρουσία Δικαστικού Λειτουργού, έρευνες σε ιδιόκτητο οικόπεδο εντός του οποίου υφίσταται παράπηγμα (παράγκα) και οίκημα (οικοδομή), στα οποία διέμεναν οι ανωτέρω δράστες, όπου συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • Ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού μεικτού βάρους (601,2) γραμμαρίων,
  • το χρηματικό ποσό των (19.670) ευρώ, προερχόμενο από την πώληση των ναρκωτικών ουσιών,
  • τέσσερεις (4) τυποποιημένες καρτέλες, που περιείχαν (37) ναρκωτικά δισκία, χωρίς την απαιτούμενη ιατρική συνταγή.
  • ξιφολόγχη, μήκους τριάντα (30) εκατοστών,
  • λειτουργική ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας,
  • τρεις (3) τηλεοράσεις και δύο (2) συσκευές αναπαραγωγής ψηφιακών δίσκων ( DVD ),
  • τρεις (3) οθόνες ηλεκτρονικών υπολογιστών και ένα (1) καταγραφικό μηχάνημα κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης,
  • δύο (2) φορητές συσκευές γεωγραφικού εντοπισμού ( GPS ) και μία (1) φορητή συσκευή ραδιοφώνου,
  • φορητή συσκευή αναπαραγωγής ψηφιακών δίσκων ( MP 3), μία (1) φωτογραφική μηχανή και τέσσερα (4) κινητά τηλέφωνα,
  • βενζινοκίνητο χορτοκοπτικό μηχάνημα και βενζινοκίνητο αλυσοπρίονο,
  • κρουστικό δράπανο και «πιστόλι» βαφής.
Από την αστυνομική έρευνα, προέκυψε ότι οι τέσσερις συλληφθέντες, τουλάχιστον προ τριμήνου, συγκρότησαν και εντάχθηκαν σε εγκληματική ομάδα με διαρκή και δομημένη δράση, έχοντας ως σκοπό τη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών σε διάφορους χρήστες περιοχών της Βοιωτίας, αλλά και την αποδοχή και διάθεση προϊόντων κλοπής.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν σήμερα το πρωί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λιβαδειάς, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται προκειμένου να διακριβωθεί το εύρος της δραστηριότητάς της εγκληματικής ομάδας, αλλά και να διευκρινιστεί ο τρόπος κτήσης και προέλευσης των κατασχεθέντων, πολλά από τα οποία φυλάσσονται στο Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς, προκειμένου να αποδοθούν στους νόμιμους ιδιοκτήτες τους.
Οι προσπάθειες που καταβάλλονται καθημερινά, από τις Υπηρεσίες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Βοιωτίας, για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, αλλά και της πρόληψης και καταστολής των κλοπών, θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση.