14/11/13

Έκλεψε 12 λίρες από την μάνα του

Και τις πούλησε σε ενεχυροδανειστήριο 52χρονης 
 
 
 
Συνελήφθησαν στη Νέα Ιωνία Μαγνησίας από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας, δύο ημεδαποί, ένας 18χρονος και μία 52χρονη, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της υφαίρεσης της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος.
Ειδικότερα, ύστερα από κατάλληλα αξιοποίηση πληροφοριών για διενέργεια ύποπτων συναλλαγών σε ενεχυροδανειστήριο στη Νέα Ιωνία Μαγνησίας, οι αστυνομικοί μετέβησαν στο κατάστημα όπου εντόπισαν εξωτερικά αυτού τον 18χρονο, ο οποίος κατείχε το χρηματικό ποσό των 540,90 ευρώ και μία χρυσή λίρα, χωρίς να δικαιολογεί τη νόμιμη κατοχή τους.
Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι τα παραπάνω χρήματα και η χρυσή λίρα αποτελούν μέρος συνολικού χρηματικού ποσού 1.500 ευρώ και δώδεκα χρυσών λιρών αντίστοιχα, τα οποία 18χρονος αφαίρεσε τις νυχτερινές ώρες της 12/13-11-2013 από το αυτοκίνητο της 57χρονης μητέρας του, θραύοντας το παράθυρό του.
Επιπλέον, στην κατοχή της 52χρονης, υπεύθυνης του ενεχυροδανειστηρίου, βρέθηκε και κατασχέθηκε μία χρυσή λίρα, την οποία είχε αγοράσει λίγη ώρα πριν από τον 18χρονο, έναντι του χρηματικού ποσού των 180 ευρώ. Βρέθηκαν επίσης στην κατοχή της χρυσά και ασημένια κοσμήματα, τα οποία και κατασχέθηκαν προκειμένου να διερευνηθεί η προέλευσή τους.
Το χρηματικό ποσό και η χρυσή λίρα κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στη νόμιμη δικαιούχο τους.
Σημειώνεται ότι το παραπάνω ενεχυροδανειστήριο στερείται έγκρισης της αναγγελίας έναρξης άσκησης επαγγέλματος.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου, ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου.