21/11/13

Ξύλο μέχρι θανάτου

Σκότωσε με γροθιές και κλωτσιές 28χρονο, γιατί πήγε μαζί με φίλη του να εισπράξει τα δεδουλευμένα της, που της χρωστούσε ιδιοκτήτης εστιατορίου στην Ομόνοια. 

Το έγκλημα έγινε το απόγευμα της Τρίτης στην οδό Γερανίου και ως δράστες συνελήφθησαν ένας 39χρονος μπράβος της περιοχής Ομονοίας και ο 43χρονος ιδιοκτήτης του καταστήματος, που τον έβαλε να χτυπήσει τον 28χρονο για να να γλυτώσει τα λίγα χρήματα που χρωστούσε.

Οπως έγινε γνωστό απο την Αστυνομία, ο άτυχος 28χρονος, ο οποίος έμενε μόνιμα στον Πύργο Ηλείας, είχε έλθει στην Αθήνα για να φέρει σε νοσοκομείο συγγενικό του πρόσωπο, που έχει πρόβλημα υγείας.

Προχθές συναντήθηκε μ' έναν φίλο του και την κοπέλα για να πιουν έναν καφέ. Ενώ κουβέντιαζαν για τα προβλήματα τους, η κοπέλα τους είπε ότι ο ιδιοκτήτης εστιατορίου στην οδό Γερανίου, όπου εργαζόταν μεχρι πρότινος, της χρωστούσε ένα ποσό από τα δεδουλευμένα της και προθυμοποιήθηκαν να την συνοδεύσουν για να τα ζητήσει.

Οταν όμως πήγαν στο εστιατόριο και η κοπέλα ζήτησε τα χρήματα από τον 43χρονο ιδιοκτήτη, αυτός ειδοποίησε τον 39χρονο μπράβο για να «καθαρίσει».

Ο 39χρονος, μόλις έφτασε στο εστιατόριο διαπληκτίστηκε με τον 28χρονο, τον οποίον χτύπησε άγρια στο κεφάλι με γροθιές, φορώντας όμως γάντια με μέταλλο εσωτερικά, με αποτέλεσμα να τον ρίξει αναίσθητο στο έδαφος, όπου συνέχισε να τον χτυπάει με κλωτσιές.
Στο σημείο έφτασαν αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ, που ειδοποιήθηκαν από αυτόπτες μάρτυρες, οι οποίοι συνέλαβαν επιτόπου τον 39χρονο, ενώ ο 43χρονος καταστηματάρχης, που κατηγορείται για ηθική αυτουργία, συνελήφθη αργότερα από αστυνομικούς Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής.



Ο 28χρονος διακομίστηκε σε νοσοκομείο, όπου κατέληξε από βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.