29/11/13

O Δένδιας στα Γρεβενά

Σε παρουσίαση του Μάνου Σφακιανάκη


Επίσκεψη του Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκου Δένδια στη Δυτική Μακεδονία

Επιθεώρησε την περιοχή της Ελληνοαλβανικής μεθορίου στην Καστοριά
Απηύθυνε χαιρετισμό στην Ημερίδα για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο που πραγματοποιήθηκε στα Γρεβενά
O Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκος Δένδιας πραγματοποίησε επίσκεψη σήμερα στη Δυτικής Μακεδονία.
Ο κ. Δένδιας παρέστη στην ημερίδα για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο που διοργάνωσε η Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στην αίθουσα του Κέντρου Πολιτισμού στα Γρεβενά, όπου σε σύντομο χαιρετισμό του ανέφερε τα εξής:
« Για εμάς είναι μία πολύ μεγάλη χαρά η σημερινή εκδήλωση, όπως και για την Ελληνική Αστυνομία. Θα ήθελα να πω στα σημερινά παιδιά ότι στα δικά μου τα παιδικά χρόνια είχαμε την αλάνα και παίζαμε. Η μάνα μας και ο πατέρας μας ήξεραν με ποια παιδιά παίζαμε, ήξεραν τους κινδύνους και πως θα μας προφυλάξουν. Η αλάνα σήμερα είναι το διαδίκτυο όπου οι γονείς μας δεν ξέρουν με ποιον παίζουμε και δεν μπορούν να μας προφυλάξουν. Το ρόλο αυτό τον έχει αναλάβει μία Υπηρεσία της Ελληνικής Αστυνομίας. Η Υπηρεσία Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.
Για εμένα είναι πολύ μεγάλη η συγκίνηση και πολύ μεγάλη τιμή ότι κάποια παιδάκια από εδώ μας δώσανε αυτή τη ζωγραφιά. Αυτή η ζωγραφιά δείχνει την Υπηρεσία Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σαν αγγέλους που προστατεύουν το παιδάκι, με το σήμα της ειρήνης, από τον διάβολο, που μπαίνει στο διαδίκτυο. Για πρώτη φορά είδα την Ελληνική Αστυνομία τον ενάμιση χρόνο που έχω τη μεγάλη τιμή να είμαι ο πολιτικός της προϊστάμενος, να παρουσιάζεται σαν άγγελος σε παιδική ζωγραφιά. Θα το πάρω μαζί μου στην Αθήνα, θα το δείξω στον Αρχηγό και στους επικεφαλής της, αλλά γι’ αυτή τη μεγάλη χαρά που θα τους δώσετε, από την καρδιά μου σας ευχαριστώ θερμά».

Ο Υπουργός μετέβη στη συνέχεια στο Πάρκο Εθνικής Συμφιλίωσης στον Γράμμο, όπου επισκέφθηκε τους εκθεσιακούς του χώρους.
Ακολούθως επιθεώρησε τα Ελληνοαλβανικά σύνορα στο Νομό Καστοριάς, όπου ενημερώθηκε από υπηρεσιακούς παράγοντες και συνοριοφύλακες για τα προβλήματα αστυνόμευσης που υπάρχουν και για το ζήτημα της αποψίλωσης δασικών εκτάσεων, λόγω της παράνομης υλοτομίας.
Η επίσκεψη του Υπουργού ολοκληρώθηκε με την πραγματοποίηση σύσκεψης στην έδρα της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καστοριάς, κατά τη διάρκεια της οποίας ενημερώθηκε για τα προβλήματα αστυνόμευσης στις μεθοριακές περιοχές.