20/12/13

Φούμαρα ο χρυσός

Τα Ντοκουμέντα
Εξαρθρώθηκε ομάδα ατόμων που δραστηριοποιούνταν στις απάτες σε καταστήματα και επιχειρήσεις εμπορίας χρυσού και συνελήφθησαν τα μέλη της,  (17.12.2013) το βράδυ στα Τρίκαλα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Τρικάλων και της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) της Αστυνομικής Διεύθυνσης Τρικάλων.
Πρόκειται για τρεις ημεδαπούς, ηλικίας 50, 51 και 55 ετών, και έναν 37χρονο αλλοδαπό υπήκοο Αλβανίας, οι οποίοι εντοπίστηκαν άμεσα από τους αστυνομικούς και συνελήφθησαν βραδινές ώρες προχθές, ύστερα από εξαπάτηση υπαλλήλων καταστημάτων αγοράς χρυσού της πόλης.
Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα, κατά περίπτωση, αδικήματα της απάτης και της απόπειρας απάτης κατά συναυτουργία, κατ΄ επάγγελμα και κατ΄ εξακολούθηση και παράβαση του νόμου περί όπλων.
Ειδικότερα, οι τέσσερις συλληφθέντες  μετέβησαν σε δύο καταστήματα αγοράς χρυσού στην πόλη των Τρικάλων και εξαπατώντας τους υπαλλήλους τους κατάφεραν να πουλήσουν δύο επιχρυσωμένες (κίβδηλες) αλυσίδες χειρός ως χρυσές, αποκομίζοντας συνολικά το χρηματικό ποσό των (555) ευρώ. Επιπλέον, στα ίδια καταστήματα αποπειράθηκαν ανεπιτυχώς να πουλήσουν ακόμη μία αλυσίδα χειρός και δύο βέρες.
Η κινητοποίηση των αστυνομικών Αρχών, ύστερα από σχετική ενημέρωσή τους, ήταν άμεση με αποτέλεσμα να εντοπιστούν οι τέσσερις δράστες και να συλληφθούν.
Από έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσαν, καθώς και στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν :
  • το χρηματικό ποσό των (3.385) ευρώ,
  • (24) βέρες,
  • (5) αλυσίδες λαιμού,
  • (10) αλυσίδες χειρός,
  • (7) κινητά τηλέφωνα και ένα hands free κινητού,
  • ένας μεγεθυντικός φακός και δύο φακοί κεφαλής,
  • μία συσκευή μαθηματικών υπολογισμών,
  • ένα μαχαίρι με μήκος λάμας 14 εκατοστών,
  • διάφορα τιμολόγια και
  • δύο τετράδια με χειρόγραφες σημειώσεις που υποδηλώνουν αγοραπωλησίες κίβδηλων χρυσαφικών και αποκομισθέντα χρηματικά ποσά.
Επίσης, κατασχέθηκαν οι δύο επιχρυσωμένες αλυσίδες που πούλησαν οι δράστες στα καταστήματα εμπορίας χρυσού.
Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι οι συλληφθέντες από τα μέσα του περασμένου Μαΐου, πουλώντας κίβδηλα αντικείμενα (κοσμήματα και λίρες), πραγματοποίησαν εκατοντάδες αγοραπωλησίες ή απόπειρες αγοραπωλησιών, σε βάρος πολλών συναφών επιχειρήσεων εμπορίας χρυσού σε διάφορες περιοχές της Επικράτειας, αποκομίζοντας με τον τρόπο αυτό συνολικό χρηματικό ποσό που ανέρχεται στις (277.000) ευρώ περίπου.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Τρικάλων, ενώ η προανάκριση συνεχίζεται από το Τμήμα Ασφάλειας Τρικάλων για τη διερεύνηση τυχόν συμμετοχή τους σε άλλα παρόμοια αδικήματα.