4/12/13

Οι απαιτήσεις της κυρίας Malmström


Συνάντηση του Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκου Δένδια με την Ευρωπαία Επίτροπο αρμόδια για Εσωτερικές Υποθέσεις κα Cecilia Malmström
Ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκος Δένδιας συναντήθηκε το πρωί, (03/12/2013) με την Ευρωπαία Επίτροπο αρμόδια για Εσωτερικές Υποθέσεις κα Cecilia Malmström.
Στο πλαίσιο της συνάντησης, η οποία διεξήχθη μέσα σε φιλικό κλίμα και πνεύμα συνεργασίας, συζητήθηκε η συνεχιζόμενη πρόοδος της Ελλάδας στην εφαρμογή του Αναθεωρημένου Σχεδίου Δράσης για το Άσυλο και τη Διαχείριση των Μεταναστευτικών Ροών.
 Ειδικότερα ο κ. Υπουργός επεσήμανε ότι με την εφαρμογή του εν λόγω Σχεδίου η Ελληνική Κυβέρνηση εδραιώνει μία αποτελεσματική, με ανθρωπιστικό προσανατολισμό δράση απέναντι στις τρέχουσες μεταναστευτικές προκλήσεις.
Ο κ. Δένδιας αναφέρθηκε επίσης στην εξαιρετικά αποτελεσματική λειτουργία των Υπηρεσιών Πρώτης Υποδοχής και επισήμανε την ιδιαίτερα σημαντική συμβολή της Υπηρεσίας Ασύλου, αυτό το πρώτο εξάμηνο λειτουργίας της, στη δημιουργία ενός δίκαιου και αποτελεσματικού συστήματος διεθνούς προστασίας.
Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη ξενάγησε την Ευρωπαία Επίτροπο στο Κέντρο Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Συνόρων Μετανάστευσης (Κ.Ο.ΔΙ.Σ.ΜΕ.) που στεγάζεται στο κτίριο του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη.