24/1/14

Ο πολλά υποσχόμενος πράκτορας

 
Εξαρθρώθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας διέπρατταν απάτες σε βάρος πολιτών με διάφορα προσχήματα.
Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος τριών (3) ημεδαπών, μίας 53χρονης, ενός 55χρονου και ενός 70χρονου, για απάτη κατά συναυτουργία, κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση, κλοπή, απειλή, απλή σωματική βλάβη και παράβαση του νόμου για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.
Συνελήφθη το μεσημέρι της 21-1-2014 στην Κερατέα από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης (Ομάδα ΔΙ.ΑΣ.) ο 55χρονος ημεδαπός, με ένταλμα σύλληψης Ανακριτικού Τμήματος του Πλημμελειοδικείου Αθηνών.
Όπως προέκυψε από την έρευνα, ο 55χρονος προσποιούμενος το γιατρό, το στέλεχος ευρωπαϊκού οργανισμού ή το μυστικό πράκτορα δημιουργούσε φιλικές σχέσεις και έπειθε τους παθόντες να του δανείσουν χρήματα είτε για τον ίδιο, είτε για λογαριασμό της 53χρονης ημεδαπής αρραβωνιαστικιάς του, υποσχόμενος ότι θα μεσολαβήσει για το διορισμό τους στο ευρωπαϊκό οργανισμό, όπου υποτίθεται εργαζόταν, είτε για έκδοση άδειας οπλοφορίας, για μεσολάβηση για εισαγωγή ασθενούς σε νοσοκομείο, για αγορά σκάφους σε πολύ χαμηλή τιμή προερχόμενο από κατάσχεση, για προώθηση αίτησης για κατασκευή φωτοβολταϊκών πάρκου, για έκδοση δανείου κα.
Επίσης, ο 55χρονος, εκμεταλλευόμενος τη φιλοξενία παθόντων αφαιρούσε από αυτούς κοσμήματα και πιστωτικές κάρτες, τις οποίες χρησιμοποιούσε για αναλήψεις και αγορές αντικειμένων.
Τέλος, ο 70χρονος προσποιούμενος τον ιδιοκτήτη χρηματομεσιτικής εταιρείας και το συγγενή πολιτικού έπειθε τους παθόντες, με τους οποίους ερχόταν σε επαφή μέσω του 55χρονου, να του δανείσουν χρηματικά ποσό με σκοπό τη δημιουργία off shore εταιρείας.
Μέχρι στιγμής, έχει εξακριβωθεί ότι οι δράστες είχαν εξαπατήσει οκτώ (8) ημεδαπούς και η προκληθείσα οικονομική ζημία ανέρχεται συνολικά στο χρηματικό ποσό των 433.540 ευρώ.

Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διάφορα έγγραφα και βιβλιάρια καταθέσεων, συναλλαγματικές, μία (1) κλεμμένη επιταγή, μία (1) πλαστή ταυτότητα και μία (1) άδεια οπλοφορίας.
Και οι τρεις (3) δράστες έχουν απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αρχές για απάτες, πλαστογραφία, λαθρεμπόριο και φορολογικές παραβάσεις.