24/1/14

Έκαναν την καλή τους ...

Αλλά ήρθαν τούμπα
 
Εξιχνιάσθηκε, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Τούμπας – Τριανδρίας, περίπτωση κλοπής ιδιαίτερα μεγάλης αξίας, από οικία στην περιοχή της Τούμπας, η οποία έλαβε χώρα Ιούνιο του 2013.
Συνελήφθησαν σήμερα (24-01-2014), ως δράστες, τρεις αλλοδαποί, ηλικίας 28, 30 και 31 ετών ενώ αναζητείται και 34χρονη ομοεθνής τους, σε βάρος των οποίων εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης.
Σε βάρος τους είχε σχηματισθεί δικογραφία από την προαναφερόμενη Υπηρεσία, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της διακεκριμένης κλοπής κακουργηματικού χαρακτήρα ιδιαίτερα μεγάλης αξίας και της έκθεσης.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την ενδελεχή έρευνα αστυνομικών της προαναφερόμενης Υπηρεσίας, οι ανωτέρω (28 και 30 ετών) την 21-06-2013, εισήλθαν σε οικία στην περιοχή της Τούμπας, εκμεταλλευόμενοι την απουσία των ιδιοκτητών και αφαίρεσαν χρηματικό ποσό και αντικείμενα ιδιαίτερα μεγάλης αξίας, ως ακολούθως:
  • Το χρηματικό ποσό των 260.000 ευρώ,
  • Κοσμήματα και χρυσαφικά κοσμήματα αξίας 50.000 ευρώ,
  • Διάφορα ασημικά αξίας 50.000 ευρώ και
  • Πλήθος ρούχων, τσαντών και φο μπιζού.
Κατά την είσοδο των δραστών στην οικία, εντός βρισκόταν η υπερήλικας μητέρα της ιδιοκτήτριας και η 34χρονη αλλοδαπή, η οποία εργαζόταν ως οικιακή βοηθός και ήταν επιφορτισμένη με την φροντίδα της ηλικιωμένης.
Όπως προέκυψε από την αξιοποίηση των στοιχείων, η 34χρονη αφαίρεσε από κοινού με τους ανωτέρω δράστες τα προαναφερόμενα αντικείμενα και χρήματα, με αποτέλεσμα η ηλικιωμένη να υποστεί σοκ ενώ η οικιακή βοηθός αμέσως μετά την κλοπή αποχώρησε από την οικία εγκαταλείποντας την γυναίκα.
Κατά την επιστροφή της ιδιοκτήτριας και του συζύγου της, την 24-06-2013, μεταφέρθηκε η παθούσα σε νοσοκομείο της πόλης σε σοβαρή κατάσταση, η οποία και κατέληξε μετά από τρεις εβδομάδες .
Επιπλέον, προέκυψε η πώληση μέρους των κλαπέντων σε ενεχυροδανειστήριο της πόλης από τον 31χρονο συνεργό τους.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν αρμοδίως ενώ συνεχίζονται οι προσπάθειες εντοπισμού της 34χρονης οικιακής βοηθού.