10/1/14

Τον σκότωσε ο Αλβανός εραστής του

Εξιχνιάστηκε άμεσα, έπειτα από επισταμένη έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας, του Τμήματος Ασφαλείας Πλατείας Δημοκρατίας, της ΟΠΚΕ της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης και αστυνομικών της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, υπόθεση ανθρωποκτονίας σε βάρος 67χρονου ημεδαπού, η οποία έλαβε χώρα απογευματινές ώρες χθες (09-01-2014) σε διαμέρισμα όπου διέμενε, στην περιοχή της Ξηροκρήνης.
Ταυτοποιήθηκε και συνελήφθη ως δράστης, 40χρονος αλβανός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία από πρόθεση, ληστεία, παραβάσεις νόμων περί όπλων και περί αλλοδαπών.
Ειδικότερα, απογευματινές ώρες την 09-01-2014, ο 67χρονος ανευρέθη νεκρός, εντός διαμερίσματος όπου διέμενε στην περιοχή της Ξηροκρήνης, φέρων τραύματα στον κορμό του σώματός του και στα άνω άκρα.
Κατόπιν επισταμένων αναζητήσεων αστυνομικών των προαναφερόμενων Υπηρεσιών, εντοπίσθηκε ο 40χρονος σε όμορη ακατοίκητη μονοκατοικία.
Όπως προέκυψε από την ενδελεχή αστυνομική έρευνα του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας, ο 40χρονος, ο οποίος φιλοξενούταν το τελευταίο χρονικό διάστημα από τον 67χρονο, έπειτα από διαπληκτισμό που είχε με το θύμα απογευματινές ώρες της 09-01-2014, τον τραυμάτισε θανάσιμα με νύσσον και τέμνων όργανο.
Στη συνέχεια, αφαίρεσε από την οικία προσωπικά έγγραφα του θανόντα, προσωπικά του αντικείμενα και χρυσαφικά – κοσμήματα, τα οποία βρέθηκαν στην κατοχή του δράστη και κατασχέθηκαν.
Επιπλέον, κατά την αυτοψία που διενεργήθηκε στην εν λόγω οικία, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων, τρία οικιακά μαχαίρια.
Τέλος, ο 40χρονος στερείται νομίμων εγγράφων εισόδου και παραμονής στην χώρα, είναι καταχωρημένος στον κατάλογο χωρών SHENGEN και σε βάρος του εκκρεμεί απόφαση του Μονομελούς Πλημ/κείου Καστοριάς,
με την οποία καταδικάσθηκε σε ποινή φυλάκισης 3 μηνών και χρηματική ποινή 3.000 ευρώ για παράβαση Νόμου Περί Αλλοδαπών.