23/1/14

Πήρε σειρά και ο Σάββας


Σάββας Ξηρός: Ο αδελφός μου βρίσκεται σε θανάσιμο κίνδυνο
 
Συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό  έδωσε την Πέμπτη ο έγκλειστος τρομοκράτης της 17Ν Σάββας Ξηρός σχετικά με την απόδραση και τα μηνύματα του αδελφού του Χριστόδουλου.

Ο Σ. Ξηρός υποστήριξε ότι ο Χριστόδουλος είναι σε θανάσιμο κίνδυνο εκεί που βρίσκεται , ότι δεν υπάρχουν ασύλληπτα μέλη της 17Ν και το μόνο ασύλληπτο μέλος είναι το ακρωτηριασμένο χέρι του.
Ο Ξηρός στη γραμμή Κουφοντίνα υποστήριξε ότι η ιστορία της 17Ν έχει κλείσει τον κύκλο της κάτι που φάνηκε από τη δίκη όπου το κάθε ένα από τα μέλη της οργάνωσης όπως αποκαλούσε συνέχεια την 17Ν τράβηξε τον δρόμο του. 

Υποστήριξε ότι δεν θέλει να χαρακτηρίζεται τρομοκράτης παρά μόνο κρατούμενος. Οι πράξεις της 17Ν, εξήγησε στη συνέντευξή του,  δεν είχαν σκοπό το μίσος και την εκδίκηση αλλά την ένοπλη προπαγάνδα ζητώντας για μια ακόμη φορά συγγνώμη από τα θύματά του.

Αναφέρθηκε στις συνθήκες κράτησής του καθώς και σε αυτές της σύλληψής του και της ανάκρισής του.Υποστήριξε ότι βρίσκεται σε θάλαμο απομόνωσης στον Κορυδαλλό, ότι κινδυνεύει καθώς έχει να προαυλιστεί από το 2005 και ότι οι συνθήκες νοσηλείας του διεκόπησαν βιαίως λόγω της απόδρασης του αδελφού του. Επίσης τόνισε ότι ο αδελφός του, Χριστόδουλος, ζητούσε τη μετάθεσή του σε Αγροτικές Φυλακές αλλά το σωφρονιστικό σύστημα το ανέβαλλε συνεχώς.

Παρά τις σχετικές ερωτήσεις απέφυγε να αναφερθεί στη δραστηριότητα των «Πυρήνων της Φωτιάς»