26/4/14

Με χόρτο στο Χορτιάτη

 
Αιφνιδιαστική επιχείρηση αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Θεσσαλονίκης, η οποία πραγματοποιήθηκε  σε αγροτική περιοχή του Χορτιάτη, είχε ως αποτέλεσμα την αυτόφωρη σύλληψη ενός αλλοδαπού εμπόρου εξαρτησιογόνων ουσιών, ο οποίος επρόκειτο να διακινήσει μεγάλη ποσότητα κάνναβης.
Πρόκειται για 48χρονο υπήκοο Βουλγαρίας, ο οποίος συνελήφθη τη στιγμή που παραλάμβανε ταξιδιωτικό σάκο, ο οποίος είχε τοποθετηθεί σε αγροτεμάχιο στην περιοχή του Χορτιάτη. Σε βάρος του συλληφθέντα σχηματίστηκε δικογραφία για διακίνηση και εμπορία εξαρτησιογόνων ουσιών.
Στο εσωτερικό του σάκου και στην κατοχή του συλληφθέντα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • (22) δέματα κάνναβης , συνολικού βάρους (23.206) γραμμαρίων,
  • χρηματικό ποσό, ύψους (150) ευρώ, προερχόμενο από εμπορία ναρκωτικών
  • (1) κινητό τηλέφωνο, με το οποίο ο δράστης πραγματοποιούσε τις παράνομες συναλλαγές του.
Παράλληλα, στο πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης, σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται στοχευμένοι έλεγχοι για την αντιμετώπιση της διακίνησης ψυχοτρόπων ουσιών και της εν γένει παραβατικότητας.
Στο πλαίσιο αυτό, κατά το τελευταίο 24ωρο, αστυνομικοί της Διεύθυνσης Ασφάλειας και της Γ.Α.Δ.Θ. πραγματοποίησαν ελέγχους, κατά τη διάρκεια των οποίων:
  • συνελήφθησαν εννέα (09) άτομα,
  • σε βάρος τους σχηματίστηκαν δικογραφίες, για παραβάσεις του Νόμου “Περί Εξαρτησιογόνων ουσιών”.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ συνεχίζονται οι ειδικές δράσεις για την αντιμετώπιση κάθε έκνομης δραστηριότητας.