15/4/14

Εφ' όλης της ύλης

 
Συνέντευξη του Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκου Δένδια στο ραδιοφωνικό σταθμόREAL FM 97,8 και στον δημοσιογράφο Νίκο Χατζηνικολάου
Νίκος Χατζηνικολάου: Πάμε τώρα να καλημερίσουμε και να συζητήσουμε για την επικαιρότητα με τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, τον κ. Νίκο Δένδια. Κύριε Υπουργέ καλημέρα σας.
Υπουργός: Καλημέρα και καλημέρα στους ακροατές σας.
Νίκος Χατζηνικολάου: Θα ξεκινήσω ρωτώντας πως είδατε την εξέλιξη της εξόδου στις αγορές –θα πάω στη γενική πολιτική- και της επίσκεψης Μέρκελ. Και ρωτώ διότι ο κ. Ντάισελμπλουμ δήλωσε χθες ότι δεν είναι υπεραισιόδοξος, όπως πολλοί στην Ελλάδα και ότι δεν θεωρεί ότι με την έξοδο στις αγορές λύθηκε το ελληνικό πρόβλημα. Θεωρεί αντίθετα ότι θα χρειαστούμε και άλλα χρήματα από τους εταίρους μας την επόμενη διετία και ότι επομένως η έξοδος στις αγορές θα λειτουργήσει, να το πω έτσι, παράλληλα και δεν σημαίνει το τέλος των μνημονίων.
Υπουργός: Καταρχήν, ένα μικρό σχόλιο για τον κύριο Ντάισελμπλουμ, ο οποίος είναι σχετικά νέος στη θέση την οποία κατέχει, νέος σχετικά στην ηλικία και θέλω να πω ότι έχει ένα μικρό παρελθόν μάλλον ατυχών δηλώσεων για μία σειρά από θέματα. Θα έλεγα λοιπόν ότι η γενική του τοποθέτηση αντικατοπτρίζει κάτι που είναι κατανοητό …
Νίκος Χατζηνικολάου: Θεωρείτε ότι συνεχίζει με την νέα του δήλωση την παράδοση των ατυχών δηλώσεων του;
Υπουργός: Νομίζω ότι κάνει κάτι το οποίο είναι αυτονόητο για κάποιον ο οποίος δεν έχει μεγάλη εμπειρία στη θέση την οποία κατέχει. Είναι εξαιρετικά προσεκτικός, ίσως περισσότερο απ’ ότι χρειάζεται προσεκτικός. Διότι εμείς δεν είπαμε - ούτε η Κυβέρνηση είπε ούτε τελικά οποιοσδήποτε είπε - ότι ελύθη το πρόβλημα, ότι εν πάση περιπτώσει ανεστήθημεν και εμείς και όλα πάνε σπουδαία κλπ.

Νίκος Χατζηνικολάου: Κύριε Υπουργέ, εσείς δεν διαπιστώσατε πανηγυρισμούς στο κυβερνητικό στρατόπεδο;
Υπουργός: Θα το πω αμέσως. Είναι ένα πολύ μεγάλο βήμα προς την ομαλότητα, προς τη δημιουργία ενός κλίματος με το οποίο, όπως κάθε φυσιολογική χώρα, μπορούμε να πάμε στις αγορές και να δανειστούμε με ένα λογικό επιτόκιο. Και αυτό βεβαίως επειδή οι αγορές σε αυτά τα θέματα είναι ο ύπατος κριτής. Το γεγονός ότι βρήκαμε χρήματα σε αυτό το λογικό επιτόκιο και μάλιστα υπέρ-πολλαπλάσια των χρημάτων τα οποία ζητούσαμε, δηλαδή πολύ περισσότεροι άνθρωποι από αυτούς που εμείς θέλαμε ήρθαν να μας δανείσουν τα λεφτά τους, είναι ένα πολύ μεγάλο βήμα προς τα εμπρός. Ούτε τίποτα παραπάνω ήταν ούτε τίποτα λιγότερο. Και το γεγονός ότι έρχεται η Καγκελάριος της Γερμανίας…
Νίκος Χατζηνικολάου: Δηλαδή εσείς δεν είδατε τα οκτάστηλα του τύπου ότι «σκίσαμε τα Μνημόνια» και διάφορα άλλα τέτοια; Γιατί εγώ τα είδα αυτά κρεμασμένα στα περίπτερα και άκουσα και τέτοιες δηλώσεις βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας.
Υπουργός: Το Μνημόνιο κύριε Χατζηνικολάου, περιγράφει μία κατάσταση στην οποία η χώρα αναγκάζεται να παίρνει χρήματα από μία συγκεκριμένη πηγή, διότι οι αγορές δεν είναι διατεθειμένες να τις δώσουν, όχι γιατί το επιλέγει. Από τη στιγμή λοιπόν που μπορεί να πάει στις αγορές και να πάρει χρήματα είναι προφανώς μία αλλαγή φάσης. Το πόσο έντονα θέλει κανείς να εκφράσει τις σκέψεις του αυτό είναι θέμα δικό του.
Νίκος Χατζηνικολάου: Βέβαια να μην ξεχνούμε ότι ήταν μία προστατευμένη έκδοση αυτή, με την έννοια ότι είναι μία έκδοση που υπαγόταν στο Βρετανικό δίκαιο, είναι μία έκδοση η οποία στηριζότανε από τη D eutsche B ank και εν πάση περιπτώσει αυτά τα δύο κάνουν διαφορά.
Υπουργός: Δεν έχω καμία αντίρρηση και εάν θέλετε εγώ θα πω και ένα τρίτο. Εάν δεν υπήρχε το πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, η ύπαρξη του Ντράγκι και όσα αυτός έχει δηλώσει κατά καιρούς, ίσως όλη η ευρωζώνη θα είχε πάει πάρα πολύ άσχημα. Όμως δεν αλλάζει το γεγονός ότι μπορέσαμε και ξαναγυρίσαμε σε αυτό το πλαίσιο που είναι δεδομένο στις αγορές. Είναι κάτι απόλυτα θετικό, είναι σημαντικό για τη χώρα και εάν θέλετε δεν είναι το μόνο γεγονός που δείχνει ότι η χώρα βγαίνει από αυτή την οιονεί κατάσταση οικονομικής απομόνωσης από τις αγορές που είχε περιέλθει. Υπάρχει σωρεία άλλων γεγονότων. Νομίζω ότι ορθά υπάρχει τεράστια αισιοδοξία, ορθά θεωρήσαμε το γεγονός εξαιρετικά θετικό. Τώρα από εκεί και πέρα το τι μεθόδους πανηγυρισμού επιλέγει ο καθένας, νομίζω ότι έχει να κάνει με αυτόν τον ίδιο. Αλλά δεν νομίζω να υπάρχει ένας που να μπορεί να πει ότι αυτό ήταν κάτι το αρνητικό ή κάτι το αδιάφορο.
Νίκος Χατζηνικολάου: Δεν θα ήταν καλύτερα να έχουμε πρώτα κλείσει με το θέμα του χρέους και μετά να βγούμε στις αγορές; Θέλω να πω χρονικά μήπως ήταν πρωθύστερο αυτό που είδαμε;
Υπουργός: Μπορούν να υποστηριχθούν πάρα πολλά πράγματα και κανείς πρέπει με σεβασμό να ακούει…
Νίκος Χατζηνικολάου: Ρωτώ γιατί πολλοί θεωρούν ότι η επιλογή του χρόνου έγινε με βάσει τις προεκλογικές ανάγκες της Νέας Δημοκρατίας.
Υπουργός: Σωστά. Πολλοί όμως από αυτούς που το θεωρούν αυτό είναι αυτοί οι ίδιοι που έλεγαν ότι δεν θα μπορέσει η Κυβέρνηση να το κατορθώσει παρά ταύτα. Και επίσης είναι πολλοί από αυτούς που δεν θα ήθελαν με κανένα τρόπο να μπορούμε να απευθυνθούμε στις αγορές για να μπορέσει να επιβεβαιωθεί το δικό τους σενάριο της συνολικής καταστροφής και άρα να χρησιμοποιήσουν την καταστροφή της χώρας ως προεκλογικό όπλο ή εν πάση περιπτώσει την κατά την άποψή τους επαπειλούμενη καταστροφή της χώρας. Δηλαδή, βλέπω και μία πλευρά του πολιτικού σκηνικού η οποία νομίζω ότι έχει στοιχηματίσει πάνω στην καταστροφή για να φέρει ένα θετικό αποτέλεσμα και όχι πάνω σε μία λογική πρόταση εξόδου από την κρίση. Αλλά πέρα από όλα αυτά, μπορούν να υποστηριχθούν πολλά. Όμως νομίζω ότι η οικονομία σε μεγάλο βαθμό είναι ψυχολογία. Και το ξέρουμε όλοι αυτό. Ό,τι λοιπόν βοηθάει στο να δημιουργηθεί μία θετική παγκόσμια ψυχολογία για τη χώρα είναι κάτι το πολύ θετικό. Και αυτό έγινε.
Νίκος Χατζηνικολάου: Μάλιστα. Τώρα έρχομαι στην υπόθεση Μπαλτάκου. Πείτε μου κύριε Δένδια, πως είδατε αυτό το βίντεο και πως νιώσατε ακούγοντας να αναφέρει ο κύριος Μπαλτάκος στη στιχομυθία του με τον κύριο Κασιδιάρη, ότι ο Αθανασίου και ο Δένδιας είναι αυτοί που κινούν την υπόθεση εναντίον της Χρυσής Αυγής.
Υπουργός: Μπορώ να κάνω έναν γενικότερο σχολιασμό;
Νίκος Χατζηνικολάου: Παρακαλώ.
Υπουργός: Ξέρετε, θα ήταν άτυχο και για μένα να το προσωποποιήσω .
Νίκος Χατζηνικολάου: Όχι, το λέω με την έννοια ότι υπήρξε εκεί αναφορά στο πρόσωπό σας.
Υπουργός: Μα για μένα μιλάω, τίποτε δεν μου άρεσε από όλα αυτά, απολύτως τίποτα δεν μου άρεσε και βεβαίως όλα αυτά τα πράγματα δεν είναι ακριβή. Αλλά το ζητούμενο κύριε Χατζηνικολάου, παρότι εσείς ορθώς με ρωτάτε, δεν είναι πως νιώθω εγώ. Αν θέλετε, αυτό ήταν κάτι πάρα- πάρα πολύ κακό, στραβό και ανάποδο. Πάμε όμως πέρα από αυτό, ποιο είναι το θέμα; Το θέμα εδώ είναι ότι η Κυβέρνηση, δια του Πρωθυπουργού, και η Νέα Δημοκρατία, δια του προέδρου της, το ίδιο πρόσωπο, έχει μία πολύ καθαρή γραμμή απέναντι στη Χρυσή Αυγή, πολύ-πολύ καθαρή από την πρώτη στιγμή. Για μας η Χρυσή Αυγή έχει αποκτήσει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, και αν θέλετε, η Κυβέρνηση δι’ εμού εκφράστηκε κάνοντας μία απολύτως νόμιμη ενέργεια που θα μπορούσε να κάνει ο οποιοσδήποτε Έλληνας πολίτης προς την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου. Εκεί μένουμε εμείς. Τώρα το τι ο καθένας θέλει και λέει και πως το βλέπει αυτό είναι θέμα δικό του. Εγώ με τον κύριο Μπαλτάκο είχα διαφωνήσει επανειλημμένως και στο παρελθόν σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις, δεν μπορώ να πω κάτι παραπάνω.
Νίκος Χατζηνικολάου: Ναι, αλλά εδώ το να βγαίνει ο Γενικός Γραμματέας της Κυβέρνησης και να δείχνει δύο Υπουργούς, τον Υπουργό Δικαιοσύνης και τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης λέγοντας ότι στήνουν μία δικαστική υπόθεση σε βάρος πολιτικού κόμματος, δεν είναι κάτι που πρέπει να διερευνηθεί;
Υπουργός: Να το θέσω αλλιώς;
Νίκος Χατζηνικολάου: Παρακαλώ.
Υπουργός: Εάν ο Γενικός Γραμματέας μίας Κυβέρνησης γνωρίζει ότι οι Υπουργοί της Κυβέρνησης στήνουν πράγματα, τότε έχει τις εξής - και μάλιστα είναι ν ομικός - κατά σειράν υποχρεώσεις. Η πρώτη είναι να πάει να το αναφέρει στον Πρωθυπουργό. Η δεύτερη είναι να παραιτηθεί ο ίδιος αμέσως, εάν ο Πρωθυπουργός δεν στέρξει…
Νίκος Χατζηνικολάου: Κατά τη γνώμη μου η πρώτη είναι να πάει στον Εισαγγελέα…
Υπουργός: Θα σας έλεγα αυτό, αμέσως θα συνέχιζα εκεί. Και αφού λοιπόν θα έχει αντιληφθεί ότι και ο Πρωθυπουργός είναι μέρος του προβλήματος, αφού δεν έχει εκβάλλει της Κυβέρνησής του τους δύο Υπουργούς και δεν τους έχει καταγγείλει, από εκεί και πέρα να προσφύγει στην Δικαιοσύνη, να καταγγείλει το ανίερο και να πράξει το χρέος του. Τώρα, η εξομολόγηση προς τον κύριο Κασιδιάρη, τι από όλα αυτά επιτελεί;
Νίκος Χατζηνικολάου: Τώρα κάποιοι λένε ότι πίσω από την Εισαγγελική ανακοίνωση που αφορά τα βίντεο και, τυχόν, νέα βίντεο και τυχόν δημοσιοποίησή τους, ότι πίσω από αυτή την Εισαγγελική ανακοίνωση κρύβεται η αγωνία της Κυβέρνησης να μην βγουν και άλλα. Πως το σχολιάζετε;
Υπουργός: Τελείως αρνητικά. Κατ’ αρχήν συσχετίστηκαν δύο πράγματα τα οποία δεν έχουν σχέση το ένα με το άλλο. Εγώ έστειλα μία αναφορά στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, με την οποία ζητούσα, αφού είχα επισυνάψει διάφορα δημοσιεύματα, να κληθεί ο οποιοσδήποτε ισχυρίζεται ότι έχει κάτι στα χέρια του και να το εμφανίσει. Με ένα υφέρπον σκεπτικό, προφανές όμως, ότι δεν μπορεί να εκβιάζουν τη πολιτική ζωή του τόπου. Δεν μπορεί δηλαδή ο οποιοσδήποτε να στοιχειοθετεί με τα λεγόμενά του έναν οιονεί εκβιασμό. Από κει και πέρα η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου τι έκανε, το οποίο είναι άσχετο, δεν συνδυάζεται κατ’ ανάγκην με αυτό που έστειλα …
Νίκος Χατζηνικολάου: Επομένως, τώρα, για να καταλάβω κύριε Υπουργέ, μου λέτε το αντίθετο από αυτό που λένε. Λέτε λοιπόν ότι η Κυβέρνηση όχι μόνο δεν θέλει να αποκρυβούν τυχόν στοιχεία, αλλά καλεί όποιον έχει τέτοια στοιχεία να τα πάει στον Εισαγγελέα.
Υπουργός: Βεβαίως. Να τα εμφανίσει στον Εισαγγελέα, τον αρμόδιο. Αυτό το οποίο επιχειρήθηκε να γίνει είναι, ενόψει μάλιστα…
Νίκος Χατζηνικολάου: Ναι, αλλά η απαγόρευση δημοσιοποίησή τους και η επίκληση των πολύ υψηλών ποινών που προβλέπονται δεν διευκολύνει.
Υπουργός: Εδώ, κύριε Χατζηνικολάου…
Νίκος Χατζηνικολάου: Μάλλον το αντίθετο συμβαίνει…
Υπουργός: Έχουμε συνδυασμό δύο πραγμάτων, που ξαναλέω, επιτρέψτε μου να πω, διαφορετικών. Της δικής μου αναφοράς και της επανάληψης από την Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου παλαιότερης εγκυκλίου, παλαιότερου Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, το οποίο επίσης είναι ακριβώς αυτό το οποίο ο νόμος ορίζει. Όμως αυτά είναι δύο τελείως διαφορετικά πράγματα. Εγώ ούτε έχω πρόθεση στη ζωή μου να εμποδίσω καθέναν να εκφράζεται ούτε έχω πρόθεση στη ζωή μου να αποκρύψω οτιδήποτε. Αυτό το οποίο λέω είναι ότι, όμως, δεν μπορούν και τα κόμματα να εκβιάζονται και δεν μπορεί και η πολιτική ζωή του τόπου να εκβιάζεται. Και αν κάποιος έχει κάτι, το οποίο υποδηλώνει αξιόποινη συμπεριφορά οιουδήποτε, του ομιλούντος συμπεριλαμβανομένου, πρέπει πάρα πολύ ωραία να πάει να το παραδώσει στην Δικαιοσύνη και από κει και πέρα η Δικαιοσύνη έχει την υποχρέωση να κάνει το καθήκον της, κάτι το οποίο θα πράξει. Το να μπορεί ο καθένας να λέει ότι «εγώ έχω για αυτόν» ή να υπονοεί ότι «έχω για τούτον» ή «έχω για εκείνον» ή το άλλο, αυτά δεν είναι σοβαρά πράγματα. Και εν πάση περιπτώσει δεν μπορούν να γίνουν ανεκτά. Δεύτερο θέμα, η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, αυτοβούλως αντιλαμβάνεται μία κατάσταση και επαναλαμβάνει προηγούμενη εγκύκλιο. Είναι απολύτως σεβαστό, είναι άποψη της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, εγώ εκεί δεν έχω κάτι να σχολιάσω.
Νίκος Χατζηνικολάου: Τώρα ερώτημα που αφορά τη χθεσινή συμπλοκή των ΜΑΤ με τους εμποροϋπαλλήλους που διαδήλωναν στην οδό Ερμού για το γεγονός ότι τα καταστήματα ήταν ανοικτά Κυριακή. Μήπως πρέπει να περιοριστεί λίγο η χρήση βίας σε τέτοιες περιπτώσεις; Θέλω να πω, ήταν τώρα αυτός λόγος για παρέμβαση των ΜΑΤ και μάλιστα με χημικά, με απωθήσεις, με κλωτσιές;
Υπουργός : Να το θέσω;
Νίκος Χατζηνικολάου: Το γεγονός ότι κάποιοι διαφωνούν με το να είναι ανοικτά τα καταστήματα την Κυριακή;
Υπουργός: Ο καθένας μπορεί να διαφωνεί με ό,τι θέλει. Οτιδήποτε. Και είναι απολύτως ελεύθερος. Τι δεν είναι επιτρεπτό; Να επιχειρεί να επιβάλει την άποψή του στους συνανθρώπους του. Και μάλιστα όταν αυτοί επιχειρούν να ασκήσουν το συνταγματικό τους δικαίωμα. Είτε αυτό είναι το δικαίωμα στην εργασία είτε στην ελεύθερη κυκλοφορία που εντάσσεται στα δικαιώματα της προσωπικότητας. Αυτό η Αστυνομία έχει υποχρεώσει να το προασπίσει. Από εκεί και πέρα εγώ δεν είμαι ο επιχειρησιακός αξιωματικός, δεν είμαι…
Νίκος Χατζηνικολάου: Εντάξει κύριε Υπουργέ, κλείνουμε την Αθήνα όταν είναι η Μέρκελ εδώ, αλλά να μην επιτρέπουμε και μία διαδήλωση για τα καταστήματα που είναι ανοικτά Κυριακή; Ειλικρινά, το θεωρώ υπερβολή μεγάλη.
Υπουργός: Ένα λεπτό, εγώ καταλαβαίνω ότι ορθά με πιέζετε, αλλά πρέπει να γίνει ένα πράγμα κατανοητό: Ουδείς στην Ελλάδα μπορεί να ισχυριστεί πραγματικά ότι φαλκιδεύεται το δικαίωμα στη διαδήλωση. Είμαστε η χώρα της απόλυτης κατάχρησης του να διαδηλώνουμε συνεχώς. Έδωσα μια απάντηση στη Βουλή τις τελευταίες μέρες, ότι κατά του μνημονίου τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει πάνω από 20.000 διαδηλώσεις. Δε νομίζω ότι υπάρχει παγκόσμιο προηγούμενο. Ο καθένας ό,τι ώρα του αρέσει βγαίνει και διαδηλώνει και καλά κάνει. Τι δεν είναι ωραίο όμως; Και δεν είναι και παραδεκτό αν θέλετε. Να υποχρεώνει τον άλλον να κλείνει το μαγαζί του για αυτό. Να μην μπορεί να δεχθεί τον πελάτη του. Και αυτός ο φουκαράς που έχει ένα μαγαζί στο κέντρο της Αθήνας πρέπει να ζήσει κύριε Χατζηνικολάου. Και για να ζήσει και για να πληρώσει το προσωπικό του και για να ζήσει την οικογένεια του πρέπει να μπουν πελάτες στο μαγαζί του. Και πριν αναλάβει αυτή η κυβέρνηση αυτό δεν ήταν καθόλου αυτονόητο δικαίωμα. Αντίθετα ήταν αυτονόητο δικαίωμα να διαδηλώνουν οι άλλοι και να καίνε και το μαγαζί του. Ε, δε μπορεί να γίνει και έτσι!
Νίκος Χατζηνικολάου: Τώρα, θέλω ένα σχόλιο σας για τα σενάρια για σχέδιο δολοφονίας του Υπουργού Δικαιοσύνης και δικής σας δολοφονίας, που βλέπουν τη δημοσιότητα τις τελευταίες μέρες. Είναι υπαρκτά αυτά; Υπήρξαν κάποια τέτοια στοιχεία; Ο κύριος Αθανασίου δήλωσε στην REAL NEWS την Κυριακή, ότι τα συζήτησε αυτά τα σενάρια μαζί σας.
Υπουργός : Κύριε Χατζηνικολάου διάβασα την συνέντευξη του συναδέλφου, θα μου επιτρέψετε να μην πω τίποτα και να φτύσω τον κόρφο μου.
Νίκος Χατζηνικολάου: Ναι, αλλά αυτό που λέτε “να φτύσω τον κόρφο μου” αφήνει υπονοούμενο ότι τα σενάρια μπορεί να έχουν βάση.
Υπουργός : Δεν μου επιτρέπεται από την θέση την οποία βρίσκομαι να κάνω οποιοδήποτε σχόλιο.
Νίκος Χατζηνικολάου: Τώρα θέλω ένα σχόλιό σας και με αυτό να κλείσουμε, για την τρομοκρατική επίθεση στο κέντρο της Αθήνας, έξω από την Τράπεζα της Ελλάδος. Υποτίθεται ότι αυτό είναι ένα από τα καλύτερα φυλασσόμενα λογικά, σημεία στο κέντρο της Αθήνας. Πώς μπόρεσαν εκεί να το τοποθετήσουν;
Υπουργός : Γι' αυτό και επελέγη αυτός ο τρόπος ενέργειας. Δηλαδή να εγκαταλειφθεί ένα αυτοκίνητο, το οποίο ήταν παγιδευμένο και να εκραγεί. Δεν είναι το σύστημα full proof κύριε Χατζηνικολάου. K αι εάν η χώρα δεν κάνει το βήμα που χρειάζεται να γίνει (και πιστεύω ότι με την αναδιάρθρωση της Αστυνομίας που επιχειρείται σε συνδυασμό με την εκμετάλλευση των κονδυλίων ώστε να αποκτήσει τον απαραίτητο εξοπλισμό θα γίνει), υπάρχουν πολλές τρύπες στο σύστημα. Όταν μια χώρα για παράδειγμα δεν έχει ένα σύστημα που λέγεται Α NPR , ένα σύστημα αυτόματου εντοπισμού των κλεμμένων αυτοκινήτων οποιαδήποτε στιγμή επιχειρήσουν να κυκλοφορήσουν, δεν είναι δυνατόν να βρεις το κλεμμένο αυτοκίνητο. Δεν μπορεί οποιοσδήποτε φέρνει ένα αυτοκίνητο στο κέντρο της Αθήνας και το παρκάρει, να ελέγχεται. Δυστυχώς το σύστημα ασφάλειας της χώρας έχει κενά. Είναι προφανές αυτό το πράγμα, γίνεται τεράστια προσπάθεια με την αναδιοργάνωση να θεραπευτούν αυτά τα ζητήματα, θα πάρει όμως χρόνο.
Νίκος Χατζηνικολάου: Οι εφημερίδες βλέπουν Μαζιώτη πίσω από το χτύπημα. Θέλω να ρωτήσω αν έχετε κάποια πρώτα στοιχεία για το ποιος μπορεί να ήταν πίσω από το χτύπημα αυτό και ακόμη αν βλέπετε αν το ενδεχόμενο συνεργασίας Μαζιώτη - Ξηρού των δύο δηλαδή που αφέθηκαν ουσιαστικά να φύγουν πίσω από το χτύπημα αυτό.
Υπουργός : Το ότι κάθε χτύπημα και κάθε βόμβα έχει στοιχεία που επιτρέπουν κάποιες υποθέσεις εργασίας από τις ανακριτικές αρχές, είναι απολύτως έτσι. Θα μου επιτρέψετε όμως να μην μπω εγώ σε καμία σεναριολογία είτε σε καμία παροχή πληροφορίας. Είναι θέματα για τα οποία ο αρμόδιος Υπουργός όσο λιγότερα λέει τόσο καλύτερα.
Νίκος Χατζηνικολάου: Σας ευχαριστώ πολύ. Καλημέρα κύριε Δένδια.
Υπουργός : Και εγώ σας ευχαριστώ.