3/5/14

Βάζουν Big Brother στους Ειδικούς Φρουρούς

Εκτελούν απόφαση που εισηγήθηκε ο Παπαγιαννόπουλος

Μετά την επίθεση [30-12-2013] σε βάρος της οικίας του Γερμανού πρέσβη, ο Αρχηγός Παπαγιαννόπουλος αποφάσισε να βάλει μικροκάμερες και μέσα στις θωρακισμένες σκοπιές. Τουλάχιστον απαράδεκτο ...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΘΕΜΑ : «Τοποθέτηση καμερών εντός χώρου εργασίας αστυνομικών (φυλακίων φρούρησης στόχων) και παραβίαση προσωπικών δεδομένων»
            Μετά την έναρξη εργασιών τοποθέτησης καμερών καταγραφής εικόνας και ήχου ΕΝΤΟΣ των φυλακίων-οικίσκων φρούρησης ευπαθών στόχων, υπενθυμίζουμε σε όσους από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έχουν την εύθηνη της απόφασης ότι, εκτός από την εγκατάσταση, τον φρουρούμενο στόχο  και την κάμερα, υπάρχει ένας άνθρωπος που ζει και κινείται εκεί καθημερινά, για τουλάχιστο ένα οχτάωρο και για πολλά χρόνια. Ένας αστυνομικός που δεν είναι εξάρτημα ή ανταλλακτικό μιας εγκατάστασης αλλά εργαζόμενος με προσωπικές εκφάνσεις και δραστηριότητες κατά το χρόνο εργασίας του. 
Θυμίζουμε τις καταγγελίες μας και αναφορές για :
  • Στόχους χωρίς φυλάκια που φρουρούνται από πυλωτές κατοικιών, ταράτσες, κοντινά πάρκα, χωρίς καμία προστασία ούτε καν από τα καιρικά φαινόμενα χωρίς καν  χώρο για τις ατομικές τους ανάγκες.
  • Σκοπιές "τρώγλες" αντί για σκοπιές με αλεξίσφαιρη θωράκιση.
  • Αλεξίσφαιρα γιλέκα από τα οποία τα περισσότερα είναι ληγμένα.
Για τα παραπάνω:
Σήμερα 02/05/2014 σε έκτακτο συνεδρίαση το Διοικητικό συμβούλιο του ΣΕΦΕΑΑ αποφάσισε:
Να απευθυνθεί και να καταγγείλει τις παραπάνω ενέργειες-αποφάσεις του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, στην ΑΡΧΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ.
Σκοπός του Σ.Ε.Φ.Ε.Α.Α είναι:
  •       Nα μάθουμε αν ερωτήθηκε η Αρχή πριν από κάθε ενέργεια.
  •       Αν η τοποθέτηση των καμερών εντός του χώρου εργασίας παραβιάζει αρχές προσωπικών δεδομένων.
  •       Να δοθεί εντολή παύσης των εργασιών έως ότου αποφανθεί η Αρχή.
  •       Η αφαίρεση των καμερών που ήδη έχουν τοποθετηθεί.
  •       Να πληροφορηθούμε το κόστος αγοράς και εγκατάστασης του συστήματος παρακολούθησης των χώρων εργασίας των αστυνομικών.
  •       Να πληροφορηθούμε το όνομα  της εταιρίας και τον τρόπο που ανατέθηκε η αγορά και εγκατάσταση.
Σχετικό έγγραφό θα αποσταλεί και στην Ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας με το εν λόγω θέμα, αλλά και την πληροφόρηση μας για εφαρμογή αντίστοιχης και παράλληλης μεθόδου παρακολούθησης ευπαθών στόχων εξ ίσου ίσως και περισσότερο παρακινδυνευμένη.
Το έγγραφό μας με τις λεπτομέρειες  του προς την ΑΡΧΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ θα το δημοσιεύσουμε την Τρίτη 06/05/2014 με νέα μας ανακοίνωση.
Εξαντλώντας κάθε νόμιμο μέσο αποτροπής της εφαρμογής ενός συστήματος που  παραβιάζει και παραβλέπει τον άνθρωπο αστυνομικό ανοίγοντας παράλληλα  την πόρτα σε "φιλόδοξους" αξιωματικούς να ελέγξουν και να βάλλουν στην τάξη υφισταμένους τους παρατηρώντας τους  από τη θαλπωρή του γραφείου τους, θα σας κρατάμε ενήμερους για κάθε εξέλιξη.