31/5/14

Και φύλακας και κλέφτης ο αστυνομικός

Ελευσίνα: Από κοντά και ο αδελφός του
 
Δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας σχηματίστηκε από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, σε βάρος 38χρονου Αστυφύλακα, που υπηρετούσε σε Υπηρεσία της Αττικής και του 36χρονου αδελφού του.
Οι δυο συλληφθέντες κατηγορούνται για τα - κατά περίπτωση – αδικήματα της κλοπής, κατά συναυτουργία και εξακολούθηση, της παράβασης της νομοθεσίας για τις ιδιωτικές επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών ασφαλείας και γραφείων ιδιωτικών ερευνών, της εκμετάλλευσης εμπιστευμένων πραγμάτων και της παράβαση καθήκοντος, κατ’ εξακολούθηση.
Ειδικότερα, αργά χθες (30-05-2014) το βράδυ, τα δυο αδέλφια εντοπίστηκαν την ώρα που αποχωρούσαν από εγκαταστάσεις εταιρείας στην Ελευσίνα Αττικής, με Ι.Χ.Ε. φορτηγό, στο οποίο είχαν φορτώσει αντικείμενα, που είχαν αφαιρέσει λίγο πριν από αποθήκη της εταιρείας.
Πρόκειται για ηλεκτρολογικό πίνακα και δύο μεταλλικές βάσεις φωτισμού, με τον αντίστοιχο ηλεκτρικό μηχανισμό, ενώ στο όχημα βρέθηκαν επιπλέον και κατασχέθηκαν δύο κόφτες, σιδηροπρίονο με ξύλινη χειρολαβή, σιδηρολοστός και κουκούλα full face .
Από την προανάκριση, προέκυψε ότι ο Αστυφύλακας, μέχρι τον περασμένο Μάρτιο και για χρονικό διάστημα περίπου δυο ετών, παρείχε στη συγκεκριμένη εταιρεία υπηρεσίες φύλαξης, κατά παράβαση των καθηκόντων του.
Επιπλέον προέκυψε ότι το παραπάνω χρονικό διάστημα, που παρείχε υπηρεσίες φύλαξης, είχε αφαιρέσει από τους αποθηκευτικούς χώρους της εταιρείας, κατ’ εξακολούθηση, μεταλλικά αντικείμενα ( scrap ) χρηματικής αξίας περίπου 30.000 ευρώ.
Στην ίδια εταιρεία εργαζόταν περιστασιακά ως φύλακας και ο 36χρονος αδερφός του, όταν ο Αστυφύλακας εκτελούσε διατεταγμένη υπηρεσία
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν αύριο (01-06-2014) στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.
Με Απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας ο Αστυφύλακας τέθηκε σε διαθεσιμότητα και διατάχθηκε σε βάρος του η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.