20/6/14

Με ορμόνες από τη Βουλγαρία ο γυναικολόγος

 
Από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας της Ελληνικής Αστυνομίας σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 49χρονου γιατρού, μαιευτήρα – γυναικολόγου, για κατοχή λαθραίων ιατρικών σκευασμάτων.
Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από καταγγελία, για εισαγωγή λαθραίων φαρμακευτικών προϊόντων από την Βουλγαρία και διακίνησή τους στην ελληνική επικράτεια.
Στο πλαίσιο διερεύνησης της καταγγελίας, αστυνομικοί της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, μαζί με υπαλλήλους του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (Ε.Ο.Φ.) και παρουσία Εισαγγελικού λειτουργού, πραγματοποίησαν έρευνα στο ιατρείο και στην οικία του 49χρονου.
Κατά τη διάρκεια της έρευνας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ιατρικά σκευάσματα, που περιείχαν μεγάλες ποσότητες δισκίων και αμπούλες χαπιών, ενέσιμα διαλύματα κλπ, και συγκεκριμένα:
  • 3.720 δισκία φαρμάκων γενικής χρήσης
  • 1.100 δισκία σκευασμάτων γυναικολογικών ορμονών και
  • 100 ενέσιμα διαλύματα σκευασμάτων αναβολικής δράσης.
Τα κατασχεθέντα σκευάσματα, παρελήφθησαν από τους υπαλλήλους του Ε.Ο.Φ., διότι όπως προέκυψε, κυκλοφορούσαν παράνομα στην χώρα μας, είχε λήξει η ημερομηνία διάθεσης και χρήσης τους ενώ η αποθήκευση τους δεν δικαιολογούνταν στους συγκεκριμένους χώρους.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε υποβλήθηκε, μαζί με την σχετική Έκθεση του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων, στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ θα επιβληθούν οι ανάλογες διοικητικές κυρώσεις από τον Ε.Ο.Φ.
Υπενθυμίζεται ότι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, στον τηλεφωνικό αριθμό 11012 ή στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις 11012@hellenicpolice.gr & financialpolice@hellenicpolice.gr της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, για να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες και επίμεμπτες ενέργειες ή δραστηριότητες κατά του τομέα της οικονομίας, της δημόσιας περιουσίας, καθώς και της κοινωνικής και ασφαλιστικής πρόνοιας και των δικαιωμάτων.