26/7/14

Αλληλοαπαγάγονται οι Πακιστανοί

 Σοφάδες Καρδίτσας
 
Άμεση ήταν η εξιχνίαση υπόθεσης αρπαγής 21χρονου υπηκόου Πακιστάν από την περιοχή των Τρικάλων, από τέσσερις αλλοδαπούς δράστες, οι οποίοι επιχείρησαν να απαγάγουν, μαζί με τον 21χρονο, άλλον έναν ομοεθνή του 27 ετών και ζητούσαν λύτρα για να μην βλάψουν τη σωματική τους ακεραιότητα, αλλά και για να απελευθερώσουν τον 21χρονο.
Συνελήφθησαν, χθες (25.07.2014) το πρωί, στους Σοφάδες Καρδίτσας, στο πλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης που συμμετείχαν αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Τρικάλων σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Καρδίτσας, της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Καρδίτσας, καθώς και του Αστυνομικού Τμήματος Σοφάδων, τρεις αλλοδαποί υπήκοοι Πακιστάν, ηλικίας 20, 43 και 37 ετών. Για την εμπλοκή του στην υπόθεση, αναζητείται ένας ακόμα αλλοδαπός υπήκοος από το Αφγανιστάν, ως συνεργός των τριών συλληφθέντων.
Η κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους αφορά στα αδικήματα της αρπαγής, της απόπειρας αρπαγής, της εκβίασης και της έκθεσης.
Πιο αναλυτικά, κατά τη διάρκεια συνάντησης, που είχαν οι δύο παθόντες βραδινές ώρες της 23.07.2014 στα Τρίκαλα, μετά από τηλεφωνική επικοινωνία, με τους τέσσερις δράστες, με τη χρήση σωματικής βίας, οι τελευταίοι κατάφεραν να ακινητοποιήσουν και να επιβιβάσουν στο όχημά τους τον 21χρονο, ενώ με τον ίδιο τρόπο επιχείρησαν να ακινητοποιήσουν και τον 27χρονο, ο οποίος όμως ωστόσο κατάφερε να διαφύγει.
Στη συνέχεια, οι δράστες πραγματοποιώντας τηλεφωνική επικοινωνία το απόγευμα της επόμενης ημέρας (24.07.2014) με τον 27χρονο, ζήτησαν την καταβολή χρηματικού ποσού, ως αντάλλαγμα, για να μη βλάψουν τόσο τον ίδιο όσο και τον 21χρονο ομοεθνή του που είχαν απαγάγει.
Στο πλαίσιο της μεθοδικής και εμπεριστατωμένης αστυνομικής έρευνας που διεξήγαγε το Τμήμα Ασφάλειας Τρικάλων και μετά από κατάλληλη συλλογή, αξιολόγηση και αξιοποίηση πληροφοριών και στοιχείων, προέκυψε ότι οι δράστες είχαν μεταφέρει και κρατούσαν τον 21χρονο στην περιοχή των Σοφάδων Καρδίτσας.
Άμεσα οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε αστυνομική επιχείρηση με τη συμμετοχή αστυνομικών των Τμημάτων Ασφάλειας Τρικάλων και Καρδίτσας, της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Καρδίτσας και του Αστυνομικού Τμήματος Σοφάδων.
Αποτέλεσμα της συντονισμένης και ταχείας αστυνομικής επιχείρησης ήταν ο εντοπισμός και η σύλληψη χθες (25.07.2014) το πρωί, των τριών αλλοδαπών δραστών.
Παράλληλα, χθες το πρωί από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Καρδίτσας εντοπίστηκε, σε δασική περιοχή των Σοφάδων Καρδίτσας και ο 21χρονος απαχθείς αλλοδαπός, τον οποίο είχαν δεσμεύσει στα χέρια και τα πόδια οι δράστες.
Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Τρικάλων.