2/8/14

"Μήτρες" μαϊμούδων

Tα Ντοκουμέντα
 
Από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας, συνελήφθησαν τέσσερις (4) ημεδαποί, ηλικίας 55, 33, 32 και 31 ετών, οι οποίοι δραστηριοποιούνταν συστηματικά στην κατασκευή και περαιτέρω διακίνηση απομιμητικών προϊόντων γνωστών οίκων του εξωτερικού.
Σε βάρος των παραπάνω, καθώς και ενός (1) ακόμη 33χρονου ημεδαπού, σχηματίστηκε δικογραφία για τα - κατά περίπτωση – αδικήματα της πλαστογραφίας, της απάτης, της παράβασης της νομοθεσίας περί σημάτων και του αθέμιτου ανταγωνισμού.
Οι συλλήψεις είναι αποτέλεσμα εμπεριστατωμένης έρευνας της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, στο πλαίσιο της οποίας εντοπίστηκε βιοτεχνία κατασκευής απομιμητών ειδών και αξεσουάρ γνωστών οίκων του εξωτερικού, ενώ διακριβώθηκαν τα καταστήματα στα οποία διοχετεύονταν προς πώληση τα απομιμητικά προϊόντα.
Ειδικότερα, οι τέσσερις ημεδαποί συνελήφθησαν προχθές (31-07-2014), μετά από συντονισμένη επιχείρηση της Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας, σε βιοτεχνία απομιμητικών ενδυμάτων και αξεσουάρ στο Περιστέρι, καθώς και σε επτά (7) καταστήματα πώλησης στο Γαλάτσι, στην Νέα Ιωνία, στα Σεπόλια, στο Μαρούσι, στην Πετρούπολη, στο Χαιδάρι και στο κέντρο της Αθήνας, όπου διέθεταν και πωλούσαν τα προϊόντα αυτά.
Επιπλέον, διαπιστώθηκε ότι η εταιρεία διατηρούσε ιστοσελίδα στο διαδίκτυο, μέσω της οποίας διέθετε προς πώληση τα απομιμητικά προϊόντα.
Από τις παράλληλες έρευνες που διενεργήθηκαν, τόσο στη βιοτεχνία στο Περιστέρι όσο και στα επτά (7) καταστήματα, βρέθηκε και κατασχέθηκε μεγάλος αριθμός από «μήτρες» και δοκίμια τυπώματος, καθώς και πλήθος απομιμητικών προϊόντων (μπλούζες, ολόσωμα ενδύματα, υποκάμισα και γυναικεία κοσμήματα), τα οποία έφεραν σήματα γνωστών εταιρειών του εξωτερικού, χωρίς την προβλεπόμενη άδεια.
Τα προϊόντα που κατασχέθηκαν, εξετάστηκαν από ειδικούς εμπειρογνώμονες, οι οποίοι πιστοποίησαν την πλαστότητα τους.
Ενημερώθηκαν επίσης οι αρμόδιες Δ.Ο.Υ., προκειμένου να προβούν σε εκτεταμένο φορολογικό έλεγχο τόσο των εμπλεκόμενων εταιρειών, όσο και των φυσικών προσώπων.
Οι συλληφθέντες, με την δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν χθες (01/8/2014) ενώπιον του κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.