28/8/14

... Δεν απολογούνται

Την άρνησή τους να συμμετάσχουν στη διαδικασία της απολογίας, δήλωσαν σήμερα στο δικαστήριο δέκα εκ των κατηγορουμένων για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς».

Στη δίκη, που είναι η τρίτη κατά σειρά και βρίσκεται πλέον στην τελική της ευθεία, δεν ανεγνώσθη καν το σχετικό κείμενο που έχει αναρτηθεί από τις 26 Αυγούστου σε οικεία ιδεολογικά ιστοσελίδα.

Αντιθέτως, ο κατηγορούμενος Κώστας Σακκάς επέλεξε να δώσει το δικό του στίγμα μέσα από επιστολή που προσκόμισε στο δικαστήριο ο συνήγορός του και αναμένεται να αναγνωσθεί από τον συγκατηγορούμενό του Γ. Καραγιαννίδη.

Τόσο ο Καραγιαννίδης, όσο και άλλοι δύο κατηγορούμενοι, Στέλλα Αντωνίου καιΑλέξανδρος Μητρούσιας, οι οποίοι έχουν αρνηθεί τη συμμετοχή τους στην οργάνωση, συνυπογράφουν πολιτική δήλωση που κοινοποιούν στην παρούσα φάση στο ακροατήριο.

Τον δρόμο της σιωπής ακολουθούν οι Δημήτρης Πολίτης και Ιωάννης Μιχαηλίδηςπου δηλώνουν μεν αναρχικοί, αλλά αποποιούνται οιαδήποτε σχέση με την υπόθεση.

Μετά τις απολογίες, το ενδιαφέρον στρέφεται πλέον στην εισαγγελική πρόταση και σαφώς στην ετυμηγορία που αναμένεται αρχές Σεπτεμβρίου.