26/9/14

Παιδόφιλος ετών 36

 
Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος συνελήφθη χθες στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, 36χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για πορνογραφία και αποπλάνηση ανηλίκων μέσω διαδικτύου.
Προηγήθηκε καταγγελία σύμφωνα με την οποία ανήλικο κορίτσι, μετά από αποπλάνηση που δέχτηκε μέσω ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης και επικοινωνιών, απέστειλε φωτογραφίες της με άσεμνο περιεχόμενο με αποτέλεσμα να διαμοιραστούν σε διάφορους χρήστες του διαδικτύου.
Για τα παραπάνω ενημερώθηκαν οι αρμόδιες εισαγγελικές Αρχές οι οποίες εξέδωσαν βούλευμα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών. Από τη διαδικτυακή έρευνα που επακολούθησε και σε συνεργασία με τις εταιρείες υπηρεσιών διαδικτύου και κοινωνικής δικτύωσης, προέκυψαν τα στοιχεία του συλληφθέντα.
Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του 36χρονου στη Θεσσαλονίκη, παρουσία Εισαγγελικού Λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής και ένας εξωτερικός σκληρός δίσκος.
Από την επιτόπια έρευνα που πραγματοποιήθηκε στα κατασχεθέντα ηλεκτρονικά αποθηκευτικά μέσα, βρέθηκε πλήθος αρχείων παιδικής πορνογραφίας (φωτογραφίες) γεγονός για το οποίο εφαρμόστηκε η αυτόφωρη διαδικασία.
Παράλληλα διαπιστώθηκε ότι ήταν διαχειριστής προφίλ σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης, όπου μετά από έλεγχο βρέθηκε αρχειοθετημένη συνομιλία του με την ανήλικη, στην οποία του είχε αποστείλει τις επίμαχες φωτογραφίες.
Τα κατασχεθέντα πειστήρια θα αποσταλούν στα εγκληματολογικά εργαστήρια για περαιτέρω εξέταση τους.
Οι έρευνες θα συνεχιστούν για να εντοπιστούν και οι υπόλοιποι διαχειριστές – κάτοχοι προφίλ στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης, που συμμετείχαν στην αποπλάνησης της ανήλικης.