4/9/14

Πονηροί οι Αθίγγανοι

 Κλέφτες ΙΧ
 
 
Εξαρθρώθηκε, από το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς, εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας είχαν διαπράξει από κοινού, τουλάχιστον από τον Δεκέμβριο του 2013, κλοπές Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτων, ιδίας μάρκας και τύπου, με τη χρήση αντίγραφων κλειδιών αυτοκινήτων (πασπαρτού).
Συνελήφθησαν για τη συμμετοχή τους σε αυτή, χθες (03-09-2014) νωρίς το πρωί, σε περιοχές της Λιβαδειάς και της Θήβας, από αστυνομικούς των Τμημάτων Ασφαλείας και Τροχαίας Λιβαδειάς και Θηβών, τρεις (3) ημεδαποί ROMA , ηλικίας 34, 24 & 17 ετών αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.
Ειδικότερα, οι τρεις δράστες μετέβησαν στην περιοχή της Λιβαδειάς, με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, όπου εντόπισαν Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας 40χρονου υπηκόου Αλβανίας, το οποίο ήταν σταθμευμένο έξω από την οικία του και με τη χρήση αντίγραφων κλειδιών, ο 24χρονος και ο 17χρονος, παραβίασαν την πόρτα του οδηγού και το έθεσαν σε λειτουργία.
Ακολούθως και αφού επιβιβάστηκαν, ο 24χρονος στο Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο και ο 17χρονος στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, όπου ανέμενε ο 34χρονος συνεργός τους, τράπηκαν σε φυγή προς άγνωστη κατεύθυνση.
Αστυνομικές δυνάμεις που ενημερώθηκαν για το περιστατικό, ενήργησαν άμεσα εκτεταμένες αναζητήσεις και μετά από ευρεία και συντονισμένη επιχείρηση, κατάφεραν να εντοπίσουν αρχικά το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο με τους δύο δράστες στην περιοχή της Λιβαδειάς και το Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο με τον 24χρονο στη Θήβα και να τους συλλάβουν.
Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, εξιχνιάσθηκαν μέχρι στιγμής, δεκατρείς (13) περιπτώσεις κλοπών Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτων, ιδίας μάρκας και τύπου, τα οποία οι δράστες είχαν αφαιρέσει από διάφορες περιοχές της Βοιωτίας (Άγιο Δημήτριο, Αλίαρτο, Βάγια, Καπαρέλι, Λεοντάρι, Λεύκτρα, Νεοχώρι, Ορχομενό, Πλαταιές), με την ίδια μέθοδο, τουλάχιστον από τον Δεκέμβριο του 2013.
Στην κατοχή των δραστών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά, οκτώ (8) αντίγραφα κλειδιών αυτοκινήτων (πασπαρτού) και τρία (3) κινητά τηλέφωνα, ενώ ομοίως κατασχέθηκε και το ανωτέρω Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητό τους, ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων.
Από τους αστυνομικούς κατασχέθηκε επιπλέον το κλεμμένο Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, το οποίο αποδόθηκε στο νόμιμο κάτοχο του, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται προκειμένου να διαπιστωθεί η τυχόν εμπλοκή των δραστών και σε άλλες παρόμοιες υποθέσεις.
Την προανάκριση διενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς, ενώ οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λιβαδειάς και παραπέμφθηκαν για να απολογηθούν αύριο, ενώπιον του κ. Ανακριτή Λιβαδειάς