26/9/14

Πάρε τηλέφωνο τον κερατά

 
 

 
Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος που διοικεί ο Μάνος Σφακιανάκης συνελήφθησαν χθες (25-09-2014), στην Πάτρα, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, τρεις ημεδαποί και συγκεκριμένα ένας άνδρας 56 ετών και δύο γυναίκες 46 και 35 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη και  παράβαση της νομοθεσίας για τη λειτουργία  γραφείων ιδιωτικών ερευνών καθώς και περί όπλων, κατά περίπτωση.
Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από καταγγελία για κύκλωμα, που εξαπατά πολίτες, υποσχόμενο την παρακολούθηση και καταγραφή τηλεφωνικών συνομιλιών, χωρίς την συγκατάθεση των συνομιλητών, έναντι αμοιβής. Μάλιστα, σύμφωνα με την καταγγελία, σε ανάλογη περίπτωση η ενδιαφερομένη πλήρωσε στον 56χρονο το συμφωνηθέν χρηματικό ποσό, χωρίς να παραλάβει το υλικό της καταγραφής.
Φερόμενος αρχηγός του κυκλώματος είναι ο 56χρονος συλληφθείς ο οποίος, με την ιδιότητα του ιδιωτικού ερευνητή (ντέτεκτιβ), διατηρούσε γραφεία ιδιωτικών ερευνών στην Πάτρα και στην Αθήνα.
Για τα παραπάνω ενημερώθηκαν οι αρμόδιες εισαγγελικές Αρχές, οι οποίες εξέδωσαν παραγγελία για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης και στο πλαίσιο αυτό, εκδόθηκε διάταξη και βούλευμα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών, καθώς και του τραπεζικού απορρήτου.
Όπως προέκυψε από την ενδελεχή αστυνομική έρευνα, ο 56χρονος συλληφθείς, με σκοπό το παράνομο όφελος, δημιούργησε ιστοσελίδα παροχής υπηρεσιών ιδιωτικού ερευνητή και ανάρτησε σε διάφορες ιστοσελίδες, σχετικές αγγελίες, στις οποίες εκτός των άλλων, αναφερόταν η δυνατότητα πρόσβασης και καταγραφής τηλεφωνικών συνομιλιών.
Επιπλέον, όπως κατέδειξαν τα αποτελέσματα της άρσης τραπεζικού απορρήτου, από το Σεπτέμβριο του 2013 μέχρι τον Αύγουστο του 2014 στο λογαριασμό του 56χρονου κατατέθηκαν χρήματα από εξήντα πέντε (65) άτομα, συνολικού ύψους 85.540 ευρώ.
Σε έρευνα, που διενεργήθηκε χθες (25-09-2014) στο διαφημιζόμενο γραφείο ιδιωτικών ερευνών στην Πάτρα, συνελήφθησαν, από κλιμάκιο αστυνομικών της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, οι παραπάνω τρεις κατηγορούμενοι.
Όπως διαπιστώθηκε η 46χρονη συλληφθείσα λειτουργούσε το γραφείο χωρίς άδεια, καθώς είχε λήξει από τον Ιούνιο του 2012, ενώ ο 56χρονος και η 35χρονη απασχολούνταν στην επιχείρηση χωρίς την προβλεπόμενη άδεια εργασίας.
Κατά την διάρκεια της έρευνας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • σκληρός δίσκος ηλεκτρονικού υπολογιστή,
  • δύο (2) μπλοκ αποδείξεων παροχής υπηρεσιών,
  • σφραγίδα του γραφείου ιδιωτικών ερευνών με το όνομα του 56χρονου,
  • οχτώ φύλλα με εκτυπώσεις από ηλεκτρονικό υπολογιστή και
  • δίκαννο πλαγιόκαννο όπλο, 12 cal, με δύο (2) εξωτερικούς επικρουστήρες, χωρίς σειριακούς αριθμούς βάσης και κάννης, για το οποίο ο 56χρονος δήλωσε πως το κατείχε ο ίδιος χωρίς τη σχετική άδεια.
Τα κατασχεθέντα πειστήρια θα υποβληθούν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Πατρών, ενώ ο σκληρός δίσκος θα αποσταλεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια για εργαστηριακή εξέταση.
Οι συλληφθέντες, με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγούνται σήμερα (26-09-2014) στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Πατρών.