17/10/14

Απ' όλα είχε ο μπαξές

Ta Nτοκουμέντα
 
 
 
 
 
Συνελήφθησαν, τις τελευταίες δύο ημέρες (15 & 16-10-2014), στη Γαβαλού Αιτωλοακαρνανίας, από Αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Αγρινίου, τρεις ημεδαποί άνδρες και συγκεκριμένα ένας 33χρονος και δύο αδέρφια ηλικίας 37 και 31 ετών, σε βάρος των όποιων σχηματίστηκε δικογραφία, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της κατοχής, καλλιέργειας και διακίνησης ναρκωτικών (κάνναβη), καθώς και παράνομη οπλοκατοχής.
Τις κατηγορίες τις παράνομης οπλοκατοχής αντιμετωπίζει και ο 56χρονος θείος των δύο συλληφθέντων αδερφών, τα στοιχεία του οποίου έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητείται.
Ειδικότερα, μετά από αξιοποίηση πληροφοριών και στοιχείων που προέκυψαν για διακίνηση ναρκωτικών στη περιοχή Αγρινίου, αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Αγρινίου, πραγματοποίησαν αστυνομική επιχείρηση κατά την οποία, στις 15/10/2014 το βράδυ, στη Γαβαλού Αιτωλοακαρνανίας, ενήργησαν έλεγχο σε όχημα που οδηγούσε ο 33χρονος, όπου βρήκαν και κατέσχεσαν μικροποσότητα κάνναβής.
Σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία του 33χρονου, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν ακόμα τρεις συσκευασίες κάνναβης συνολικού βάρους (33,7) γραμμαρίων.
Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι, ο 33χρονος είχε προμηθευτεί τις ναρκωτικές ουσίες από τον 37χρονο ημεδαπό. Χθες (16/10/2014) το μεσημέρι, στη Γαβαλού, στην οικία των δύο αδερφών, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έρευνα, κατά την οποία βρήκαν και κατέσχεσαν τα εξής :
  • (1.932) γραμμάρια κάνναβης σε τέσσερις νάιλον συσκευασίες,
  • (1.100) γραμμάρια αποσπασμάτων κάνναβης και αποξηραμένων δενδρυλλίων
  • Ένα κλαδευτήρι,
  • Δύο ζυγαριές,
  • Δύο κυνηγετικά όπλα τα οποία κατείχαν παράνομα,
Από την προανάκριση προέκυψε ότι, το τελευταίο πεντάμηνο τα δύο αδέρφια, 37 και 31 ετών καλλιέργησαν ναρκωτικές ουσίες κάνναβης και στη συνέχεια αφού τις επεξεργάζονταν τις διακινούσαν στην ευρύτερη περιοχή του Αγρινίου μέσω του 33χρονου.
Σημειώνεται, ότι τα δύο αδέρφια είχαν δημιουργήσει κατάλληλο χώρο στην αποθήκη της οικίας τους, για την επεξεργασία της κάνναβης, όπου μετά την κατεργασία των φυτών, διαμοίραζαν τις ποσότητες κάνναβης σε νάιλον συσκευασίες.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Μεσολογγίου.