6/11/14

Στην Υποδοχή ο Πρέσβης



Βλέπεις Νίκα ...
 


Ο Διευθυντής της Νορβηγικής Υπηρεσίας Μετανάστευσης ( UDI ) συνοδευόμενος από ανώτατα στελέχη καθώς επίσης και ο Πρέσβης της Νορβηγίας κ. Sjur Larsen . επισκέφτηκαν την Υπηρεσία Πρώτης Υποδοχής του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη στα πλαίσια ενημερωτικής συνάντησης με τον Διευθυντή της Υπηρεσίας Πρώτης Υποδοχής κ. Παναγιώτη Νίκα. Κατά την συνάντηση συζητήθηκαν ζητήματα πρώτης υποδοχής και φιλοξενίας αιτούντων ασύλου και ασυνόδευτων ανηλίκων.
Ο Διευθυντής της ΥΠΥ κ. Νίκας ευχαρίστησε τους εκπροσώπους του UDI και τον Νορβηγό Πρέσβη για την χρηματοδότηση μέσω του Χρηματοδοτικού Μηχανισμού Ε.Ο.Χ. (Ε.Ε. A . Grants ) καθώς επίσης και για τη διαρκή υποστήριξη που η Υπηρεσία Πρώτης Υποδοχής λαμβάνει από το UDI στο πλαίσιο διμερούς συνεργασίας.
Ειδικότερα, βάσει Μνημονίου Συνεργασίας που υπογράφτηκε μεταξύ Ελλάδας και Δωρητριών Χωρών (Ισλανδίας, Λιχτενστάϊν, Νορβηγίας) η χρηματοδότηση του κόστους λειτουργίας του Κέντρου Πρώτης Υποδοχής Φυλακίου Έβρου καλύπτεται από το Πρόγραμμα «Ανάπτυξη των δυνατοτήτων διαχείρισης των εθνικών συστημάτων ασύλου και μετανάστευσης» έως τον Απρίλιο του 2016. Το πρόγραμμα υλοποιείται σε συνεργασία με τη Γενική Διεύθυνση Μετανάστευσης του Βασιλείου της Νορβηγίας. Στόχος του είναι η παροχή υπηρεσιών πρώτης υποδοχής (ενημέρωση, καταγραφή, ιατρικός έλεγχος, εντοπισμός ευάλωτων ατόμων κα) στους υπηκόους τρίτων χωρών που συλλαμβάνονται να περνούν τα σύνορα της χώρας μας δίχως τις απαραίτητες νόμιμες διατυπώσεις