9/12/14

Τους πήρε χαμπάρι ο 22χρονος

 
Ολοκληρώθηκε η εμπεριστατωμένη έρευνα των αστυνομικών της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφαλείας Καβάλας , σχετικά με εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας ενέχονται σε μία ληστεία και σωρεία διαρρήξεων διαμερισμάτων σε Καβάλα και Δράμα.
Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία τεσσάρων (4) μελών της ομάδας, ημεδαπών ηλικίας 40, 39, 39 και 34 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική ομάδα, διακεκριμένες κλοπές και ληστεία.
Ειδικότερα, μετά από ενδελεχείς έρευνες, συνδυαστική αξιολόγηση και αξιοποίηση δεδομένων, στοιχείων και ευρημάτων, που προέκυψαν από αυτές, εξακριβώθηκε ότι οι παραπάνω δράστες, κατά το χρονικό διάστημα Νοέμβριος 2013 – Ιούνιος 2014, είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα, με σκοπό τη διάπραξη διαρρήξεων διαμερισμάτων, χρησιμοποιώντας συγκεκριμένη μεθοδολογία.
Συγκεκριμένα, προέκυψε ότι τα μέλη της ομάδας, κατά το χρονικό διάστημα δράσης τους, με σύνθεση που εναλλασσόταν, διέρρηξαν, στην Καβάλα και τη Δράμα, 22 διαμερίσματα, ενώ αποπειράθηκαν να διαρρήξουν άλλα 2 χωρίς όμως να τα καταφέρουν. Κατά τη διάπραξη των διαρρήξεων αφαίρεσαν:
  • Χρυσαφικά – κοσμήματα, αξίας άνω των 200.000 ευρώ
  • Χρηματικό ποσό άνω των 33.000 ευρώ
  • 42 χρυσές λύρες
  • 12 συλλεκτικά νομίσματα
  • 11 φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές
  • 2 κινητά τηλέφωνα
  • 3 ρολόγια
Από τις μεθοδικές αστυνομικές έρευνες προέκυψε επίσης ότι, την 18-4-2014 το απόγευμα, στην Καβάλα, οι δύο δράστες, ηλικίας 39 και 34 ετών, κατά την αποχώρησή τους από διαμέρισμα που είχαν διαρρήξει και είχαν αφαιρέσει από το εσωτερικό του διάφορα χρυσαφικά – κοσμήματα, έγιναν αντιληπτοί από τον 22χρονο ιδιοκτήτη του, σε βάρος του οποίου άσκησαν σωματική βία και ακολούθως τράπηκαν σε φυγή.
Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες των τεσσάρων μελών της ομάδας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία και συσκευές κινητών τηλεφώνων.
Στη δικογραφία που σχηματίσθηκε περιλαμβάνεται επίσης ένας 26χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για αποδοχή διάθεση προϊόντων εγκλήματος, διότι, όπως προέκυψε, ο 34χρονος δράστης του διέθεσε, έναντι χρηματικής αμοιβής, ένα από τα αφαιρεθέντα κινητά τηλέφωνα.
Σημειώνεται ότι τρεις δράστες, ηλικίας 39, 39 και 34 ετών, έχουν απασχολήσει επανειλημμένα κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για κλοπές.
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στην κα. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καβάλας.
Οι έρευνες συνεχίζονται από την Ομάδα Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, για να διερευνηθεί όλο το εύρος της εγκληματικής δραστηριότητας της ομάδας και τυχόν συμμετοχής σε αυτήν άλλων ατόμων.