22/12/14

Εξόπλισαν τα Εγκληματολογικά εργαστήρια


 
 
 
 
 
Επιστημονική Ημερίδα για την «Αύξηση των Επιχειρησιακών Δυνατοτήτων της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας για τα Βαλλιστικά Δεδομένα των Πυροβόλων Όπλων», με αφορμή την παραλαβή και την εγκατάσταση εξοπλισμού από τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών (Δ.Ε.Ε.), πραγματοποιήθηκε στις 17 Δεκεμβρίου 2014 στο αμφιθέατρο της Δ.Ε.Ε.
Στην Επιστημονική Ημερίδα, που συνδιοργάνωσαν το Κέντρο Μελετών Ασφάλειας (ΚΕ.ΜΕ.Α.) και η Δ.Ε.Ε, συμμετείχαν ανώτατοι αξιωματικοί και στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας και του ΚΕ.ΜΕ.Α. Εκπρόσωποι εθνικών Αρχών και Υπηρεσιών, πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, ερευνητικών φορέων και εκπρόσωποι εργαστηρίων από άλλα Κράτη- Μέλη της Ε.Ε.
Στο πλαίσιο των εργασιών της ημερίδας, η οποία πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία, παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα του προγράμματος ISEC Ballistics που βρίσκεται στην τελική διαδικασία ολοκλήρωσης και αφορά την «Αύξηση των Επιχειρησιακών Δυνατοτήτων της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας για τα Βαλλιστικά Δεδομένα των Πυροβόλων Όπλων». Επίσης, παρουσιάστηκε η πορεία εξέλιξης των έργων «Ενίσχυση της επιχειρησιακής δυνατότητας της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή της Συνθήκης PRUM» και «Αύξηση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων της ΔΕΕ/ΕΛΑΣ για διερεύνηση σε ΧΒΡΠ περιβάλλον». Τα τρία έργα υλοποιούνται υπό τον συντονισμό του ΚΕ.ΜΕ.Α. σε συνεργασία με τη Δ.Ε.Ε.
Η ημερίδα ξεκίνησε με τις ομιλίες του Διευθυντή της Δ.Ε.Ε., Ταξίαρχου Πλουμή Εμμανουήλ και του Διευθυντή του ΚΕ.ΜΕ.Α., Ταξίαρχου Βασίλειου Γκρίζη, οι οποίοι ανέδειξαν τη σημασία της αξιοποίησης των ευρωπαϊκών χρηματοδοτικών μηχανισμών για την αναβάθμιση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων της Δ.Ε.Ε. και γενικότερα των υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην προμήθεια εξοπλισμού τελευταίας τεχνολογίας.
Κατά τη διάρκεια της ημερίδας πραγματοποιήθηκε ξενάγηση στους χώρους των εργαστηρίων της Δ.Ε.Ε. και επίδειξη του εξοπλισμού που παρελήφθη.