16/1/15

Μύλος με τους "μπράβους"



Ο συνεργός του Χ. Ξηρού και μια δικηγόρος κατηγορούνται για εκβιασμούς

Ο 50χρονος, πρώην άνδρας των ΕΚΑΜ που κατηγορείται για υποβοήθηση του Χριστόδουλου Ξηρού, κατηγορείται επίσης για συμμετοχή και μάλιστα με κεντρικό ρόλο σε κύκλωμα εκβιαστών που ερευνά τα τελευταία 24ωρα η ΕΛΑΣ.

Για συμμετοχή στο ίδιο κύκλωμα έχει συλληφθεί και μία δικηγόρος, αλλά και συγγενείς «νονών της νύκτας» που κρατούνται στις φυλακές.

Επιπλέον έχει συλληφθεί κι ένας 55χρονος που είχε καταδικαστεί σε ισόβια για φόνο που είχε διαπράξει τον Σεπτέμβριο του 1994 έξω από νυχτερινό κέντρο στο Πέραμα και ο οποίος θεωρείτο στενός φίλος βαρυποινίτη. 
Οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ μιλούν για την δράση κυκλώματος που εκπορεύεται από τις φυλακές. Πιθανόν οι κατηγορούμενοι γι αυτή την υπόθεση θα υπερβούν τους 30. Σύμφωνα με πληροφορίες στη δικογραφία της υπόθεσης υπάρχουν αναφορές για συναλλαγές με τα χρήματα που προέρχονται από τα λύτρα της απαγωγής του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου το 2009 στο Καβούρι.

Επιπλέον υπάρχουν ενδείξεις ότι μέλη του ίδιου συστήματος ποινικών είχαν σχέση με τη φυγή, τον εξοπλισμό και τη χρηματοδότηση του Χριστόδουλου Ξηρού.

Αφορμή της έρευνας της Ασφάλειας Αττικής ήταν ο εντοπισμός πριν από δύο εβδομάδες σε αυλή σπιτιού στη Μεταμόρφωση αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού με 15 κιλά αμμωνιοδυναμίτιδας, τρεις πυροκροτητές, δύο κομμάτια βραδύκαυστο φυτίλι και κομμάτια στουπιού.

Το σπίτι ανήκε σε μια συγγενή γνωστού βαρυποινίτη η οποία φέρεται να προχώρησε σε αναλυτικές καταθέσεις στην Ασφαλεια για «παράνομες ενέργειες του συγγενούς της».

Σημειώνεται ότι ο συγκεκριμένος βαρυποινίτης, σε πρόσφατη δίκη για αποτυχημένη απόπειρα απόδρασής του - προ τριετίας - με ελικόπτερο από περιφερειακή φυλακή, είχε αποδώσει στη συγγενή του το γεγονός ότι «εξαφάνισε» ποσό της τάξης των 250.000 ευρώ για την υπενοικίαση του ελικοπτέρου και την «χρηματοδότηση» του εγχειρήματος του.

Παραμένει άγνωστο ποιο είναι το ενοχοποιητικό στοιχείο σε βάρος της γνωστού δικηγόρου, η οποία ας σημειωθεί ότι είχε παρασταθεί στην προαναφερόμενη δίκη για την απόπειρα απόδρασης με ελικόπτερο.

Ακόμη είναι πιθανόν από αυτήν την υπόθεση να εξιχνιασθούν κι άλλες βομβιστικές επιθέσεις που είχαν σημειωθεί τους τελευταίους μήνες κι εναντίον πολιτικών που εμπλέκονται σε σκάνδαλα, αλλά και εναντίον δικαστικών λειτουργών που είχαν χειριστεί την υπόθεση της απαγωγής Παναγόπουλου.