17/1/15

Kαι ο Άκης ατο κόλπο!


Ποινικοί κρατούμενοι, καταδικασμένοι για υπόθεση τρομοκρατίας, αλλά και ο πρώην υπουργός Εθνικής Αμυνας Ακης Τσοχατζόπουλος, που εκτίει ποινή στις φυλακές Κορυδαλλού, φέρονται να είναι αναμεμειγμένοι στη νέα μεγάλη υπόθεση εκβιαστών σύμφωνα με τις διωκτικές Αρχές.

Στη δικογραφία περιλαμβάνονται λεπτομέρειες για τη δράση ενός από τα μεγαλύτερα κυκλώματα εκβιαστών και μπράβων, σε συνεργασία με καταδικασμένους ως τρομοκράτες, αλλά και εμπλεκόμενα πολιτικά στελέχη που βρέθηκαν στις φυλακές για μίζες.

Πρόκειται ουσιαστικά για την αποκρυπτογράφηση ενός εγκλήματος που φέρεται να στήθηκε στην αποκαλούμενη VIP (6η
) πτέρυγα του Κορυδαλλού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατηγορούνται είτε για εγκληματική οργάνωση είτε για άλλα αδικήματα, άνθρωποι της νύχτας, ο Ακης Τσοχατζόπουλος, που φωτογραφίζεται στη δικογραφία ως πρώην υπουργός καταδικασμένος για μίζες, πρώην μεγαλοστέλεχος που προφυλακίστηκε επίσης για μίζες, έξι σωφρονιστικοί υπάλληλοι, ένας μεγαλοδικηγόρος (για συνέργεια σε δωροδοκία), ένας καταζητούμενος ως συνεργός του Μαζιώτη σε ληστεία, συγγενείς και φίλοι των προφυλακισμένων, μια νεαρή δικηγόρος και ο απότακτος ΕΚΑΜμίτης που συνελήφθη ως συνεργός του Ξηρού. 

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, σκοπός της οργάνωσης ήταν να τοποθετεί βόμβες κατά παραγγελία, είτε για ποινικούς είτε για τρομοκράτες.

Ο Ακης Τσοχατζόπουλος

Σύμφωνα με πληροφορίες των Νέων, η εμπλοκή του πρώην υπουργού φαίνεται πως αφορά στην εκβίαση (με κάθε τρόπο, πιθανόν με τοποθέτηση βομβών σε συγγενικά του πρόσωπα) κρατούμενου πρώην στενού συνεργάτη του, για τον οποίο θεωρεί πως «του έφαγε λεφτά». Μάλιστα φέρεται να αναφέρεται η φράση «έχει πεντακόσια εκατομμύρια σε χρυσό στην Ελβετία».

Στον ανακριτή κατά της Διαφθοράς θα ανατεθεί η δικογραφία του κυκλώματος που εξαρθρώθηκε από την αστυνομία λόγω της σοβαρότητας, αλλά και των προεκτάσεων της υπόθεσης. Εκτός των κατηγορουμένων, περιλαμβάνονται στη δικογραφία κι άλλα ονόματα που ερευνάται η συμμετοχή τους στο κύκλωμα.

Ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη για σειρά κακουργηματικών πράξεων και συγκεκριμένα για:

Διεύθυνση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή και από κοινού, έκρηξη κατά συρροή και από κοινού, παραβάσεις σε σχέση με εκρηκτικές ύλες κατ εξακολούθηση, εκβίαση κατά συρροή και κατ' εξακολούθηση, ξέπλυμα βρώμικους χρήματος, διακεκριμένη οπλοκατοχή και κατοχή εκρηκτικών υλών, ηθική αυτουργία στα παραπάνω αδικήματα, ενεργητική και παθητική δωροδοκία, απλή συνέργεια στην παθητική δωροδοκία και παράβαση καθήκοντος που αφορά σωφρονιστικούς υπαλλήλους.

Κικίλιας: Συνεργασία τρομοκρατών - ποινικών

Για την εξάρθρωση του μεγάλου κυκλώματος εκβιαστών ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Βασίλης Κικίλιας δήλωσε: «Με μεγάλη χαρά και σήμερα, όπως για πολλοστή φορά τους τελευταίους οκτώ μήνες, συγχαίρω τη φυσική ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας και τους άνδρες και γυναίκες των Υπηρεσιών Ασφαλείας για τα πολλαπλά κτυπήματα, που έχουμε καταφέρει, στην προσπάθειά μας να εξαρθρώσουμε τo βαρύ ποινικό έγκλημα και την τρομοκρατία.

» Σήμερα άλλωστε, με την επιτυχή επιχείρηση της Ελληνικής Αστυνομίας ενισχύονται οι ενδείξεις για τη συνεργασία τρομοκρατών και ποινικών εγκληματιών, εφόσον αποδεικνύονται πλέον ταυτόσημοι και αλληλοκαλυπτόμενοι ρόλοι μεταξύ αυτών.

» Θα συνεχίσουμε με την ίδια μεθοδικότητα, εργατικότητα και αυταπάρνηση τον αγώνα μας ενάντια σε κάθε μορφής παραβατικότητα. Αποτελεί κοινωνική απαίτηση και εθνική ανάγκη η Αστυνομία να παρέχει προστασία και ασφαλές περιβάλλον στον πολίτη, διασφαλίζοντας την κοινωνική ειρήνη και σταθερότητα, κάτι που αποτελεί ευρωπαϊκό ζητούμενο, ιδιαίτερα μετά τα τελευταία γεγονότα σε Γαλλία και Βέλγιο».