5/2/15

Κι άλλος στην απαγωγή!


Νέα δεδομένα ανακύπτουν ξαφνικά στην πολύκροτη υπόθεση της απαγωγής της 27χρονης φοιτήτριας, κόρης συγγενούς παράγοντα επαρχιώτικης ΠΑΕ, από την Κυψέλη τον περασμένο Οκτώβριο. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες στη διάρκεια της δικαστικής έρευνας έχει κατονομασθεί τις τελευταίες ημέρες ως «οργανωτής» της αρπαγής ένα νέο, τρίτο πρόσωπο που ήταν εργοδότης ενός εκ των κατηγορουμένων και στενός φίλος του πατέρα της ομήρου. Ήδη τις επόμενες ημέρες έχει ζητηθεί ένας νέος κύκλος καταθέσεων και απολογιών για την απαγωγή της φοιτήτριας ενώ θεωρείται πιθανή η άσκηση ποινικών διώξεων σε νέα πρόσωπα.

Οι δράστες

Η 27χρονη έπεσε θύμα αρπαγής στις 31 Οκτωβρίου από την Κυψέλη και αφέθηκε ελεύθερη ύστερα από δέκα ημέρες ομηρίας σε κατοικία στη Λούτσα. Ο πατέρας της κατέβαλε τελικώς 82.500 ευρώ ενώ οι αρχικές απαιτήσεις των δραστών ήταν της τάξης των 10 εκατ. ευρω. Ως δράστες συνελήφθησαν δύο άτομα, 48 και 53 ετών.

Ο 48χρονος ήταν εργαζόμενος σε μια μεταφορική εταιρεία, στην οποία έδινε το «παρών» ο πατέρας της 26χρονης φοιτήτριας. Ο συγκεκριμένος ήξερε τον ιδιοκτήτη της μεταφορικής εταιρείας μέσω της επαρχιακής ΠΑΕ. Ο γιος του ιδιοκτήτη της εταιρείας αγωνιζόταν παλαιότερα στην ομάδα αυτή όπου τότε είχε σημαντική θέση στο ποδοσφαιρικό τμήμα ο πατέρας της 26χρονης. Έτσι η φιλία και η επαφή τους φέρεται να συνεχίστηκε εκτός γηπέδου και ο πατέρας της ομήρου πήγαινε συχνά στα γραφεία της εταιρείας. Για την αρπαγή της φοιτήτριας είχε κατηγορηθεί και ο 53χρονος που διατηρούσε μάντρα αυτοκινήτων στο Μενίδι, όπου είχε γνωρίσει προ δεκαετίας τον 48χρονο και συνεργάσθηκαν στην πρώτη φάση της απαγωγής.

Ο 48χρονος στην αρχική απολογία του είχε αναφέρει: «Έψαχνα ζεστό χρήμα που μπορούσα να αποκτήσω μέσα από την παρανομία. Αυτό το ζεστό χρήμα δεν μπορούσα να το αποκτήσω από ληστείες γιατί δεν έβρισκα όπλο. Έτσι αποφάσισα να κάνω απαγωγή». Είχε αναφέρει απίσης ότι «στόχευσε» την απαχθείσα μετά τις στιχομυθίες που άκουσε στο γραφείο μεταξύ του εργοδότη του και του πατέρα της κοπέλας που επισκεπτόταν την εταιρεία.

Νέο υπόμνημα

Ωστόσο σε νεότερο υπόμνημά του αλλάζει πολλά σημεία των ισχυρισμών του και αποδίδει καθοδηγητικό ρόλο στον εργοδότη του. Σύμφωνα με τις αναφορές του αυτές ο ιδιοκτήτης της μεταφορικής εταιρείας ήταν αυτός που είχε την ιδέα να απαχθεί η 27χρονη ενώ έδινε κατευθύνσεις για την οργάνωση της αρπαγής και την απαίτηση των λύτρων. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο 48χρονος παρουσιάζει στοιχεία που, όπως υποστηρίζει, «τεκμηριώνουν τους ισχυρισμούς για εμπλοκή του εργοδότη του».

Αναφέρεται, τέλος, ότι βοηθητικό ρόλο στη απαγωγή φέρεται να είχε και ένα ακόμη πρόσωπο αλβανικής καταγωγής, η ταυτότητα του οποίου ωστόσο δεν έχει προσδιορισθεί ακόμη.