19/2/15

Ύποπτος για το φόνο εικαστικού



Ανακρίνεται ύποπτος για δολοφονίες που έχουν γίνει στην επαρχία


Μια σειρά δολοφονιών που διαπράχθηκαν στην επαρχία εξιχνίασαν οι αστυνομικοί με τον εντοπισμό και τη σύλληψη ενός αλλοδαπού (υπήκοου Αλβανίας σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες) τα ξημερώματα της Πέμπτης στην Πάτρα. Ανάμεσα στα εγκλήματα στα οποία φέρεται να εμπλέκεται είναι 59χρονης εικαστικού που έγινε στη Νάξο στις 11 Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο αλλοδαπός χρησιμοποιούσε διαφορετικά στοιχεία ταυτότητας (εκτιμάται πως είναι μεταξύ 30-35 ετών) προκειμένου να αποφεύγει τον εντοπισμό του ενώ εκτός από τις ανθρωποκτονίες εμπλέκεται και σε ληστείες. Όπως λένε αστυνομικές πηγές αρχικά έβαζε στο στόχαστρο του ανθρώπους που έψαχναν εργάτες για προσωρινές δουλειές και αφού μάθαινε περισσότερα για την οικονομική τους κατάσταση ακολούθως τους λήστευε και τους σκότωνε.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες οι αστυνομικοί ταυτοποίησαν τον δράστη της δολοφονίας της εικαστικού μέσα από εξέταση γενετικού υλικού που βρέθηκαν στο σπίτι της όπου τον απασχολούσε ως εργάτη. Εξ αρχής οι αστυνομικοί τον αναζήτησαν για να τον εξετάσουν αλλά είχαν χαθεί τα ίχνη του και έκτοτε θεωρήθηκε ύποπτος.

Σε βάρος του εκκρεμούν τουλάχιστον τρία εντάλματα σύλληψης για δολοφονίες τα προηγούμενα χρόνια με θύματα ηλικιωμένος στην Αρκαδία και στην Κυπαρισσία. Επίσης οι διωκτικές αρχές τον αναζητούσαν για ληστείες και κλοπές σε διάφορες περιοχές της επαρχίας όπως στη Λαμία, την Αμφίκλεια, το Ναύπλιο και την Τρίπολη.

Επιπλέον οι αρχές θα επανεξετάσουν ανεξιχνίαστες υποθέσεις με θύματα ηλικιωμένους με βάση τον τρόπο δράσης του κατηγορουμένου για να διαπιστωθεί εάν εμπλέκεται και σε αυτές.

Ο αλλοδαπός μεταφέρθηκε μεταφέρθηκε στην υπηρεσία δίωξης εγκλημάτων κατά ζωής και ιδιοκτησίας της Ασφάλειας Αττικής και ανακρίνεται.