20/2/15

Μαρτύριο δίχως τέλος



Συνεχίζεται το θρίλερ με την εξαφάνιση 20χρονου σπουδαστή στα Ιωάννινα

Το ενδεχόμενο απονενοημένου διαβήματος - λόγω σχετικά χαμηλής βαθμολογίας του σε πρόσφατες εξετάσεις - διερευνούν πλέον στελέχη της ΕΛΑΣ σχετικά με την εξαφάνιση, προ δύο εβδομάδων, του 20χρονου Ρεθυμνιώτη σπουδαστή στη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων, Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι αστυνομικοί φέρεται να έχουν σχεδόν αποκλείσει το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας από άλλους σπουδαστές από την Κρήτη, για τους οποίους υπήρχαν καταγγελίες ότι είχαν παλαιότερα παρενοχλήσει και περιπαίξει τον 20χρονο σπουδαστή.

Όπως αναφέρουν στελέχη της λεωφόρου Κατεχάκη όλοι οι φοιτητές αυτοί παρουσίασαν «ακλόνητα άλλοθι τις κρίσιμες ώρες εξαφάνισης του 20χρονου, ενώ δεν προέκυψε ότι είχαν τα τελευταίο διάστημα καμία προσωπική αντιπαράθεση ή προστριβή με τον εξαφανισθέντα σπουδαστή. Όμως συνεχίζουμε την έρευνα μας».

Επιπλέον από την έρευνα των αστυνομικών και του ιδιωτικού αστυνομικού κ. Γιώργου Τσούκαλη, που υποβοηθά τις αναζητήσεις της οικογένειας του 20χρονου, δεν επιβεβαιώθηκαν οι αναφορές ότι ο νεαρός ταξίδεψε στην Αθήνα και κινήθηκε λίγες ώρες αργότερα μετά την εξαφάνισή του στην πλατεία στο Μοναστηράκι. Οι καταγραφές σε κάμερες της πλατείας και άλλες μαρτυρίες που φέρεται να έδειχναν τον νεαρό δεν επιβεβαιώθηκαν.

Ο σπουδαστής εξαφανίσθηκε τα μεσημέρι της 6ης Φεβρουαρίου, αποχαιρετώντας τον συγκάτοικό του και χωρίς να πάρει μαζί του τα κλειδιά, το κινητό και άλλα προσωπικά του αντικείμενα.

Έχει καταγραφεί σε κάμερες πρατηρίου βενζίνης, κοντά στην σχολή του στον Κατσικά Ιωαννίνων, ενώ υπήρχε και διασταυρωμένη μαρτυρία καταστηματάρχη με γρήγορο φαγητό που τον είδε λίγη ώρα αργότερα. Έκτοτε τα ίχνη του εξαφανίσθηκαν.

Οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ - κυρίως κλιμάκιο από την Ασφάλεια Θεσσαλονίκης - που ερευνούν την υπόθεση προσπάθησαν να δημιουργήσουν το προφίλ του 20χρονου σπουδαστή που περιγράφεται σαν «φιλότιμος σπουδαστής», αλλά ταυτόχρονα «πολύ ευαίσθητος, κλειστός και μοναχικός άνθρωπος».

Αυτή η τάση του να απομονώνεται από τον περίγυρο του και να κλείνεται στον εαυτό του φέρεται να τον μετέτρεψαν σε στόχο «σαρκαστικών σχολίων» από συμφοιτητές του, ενώ στο παρελθόν είχε ληφθεί η απόφαση να γίνει αλλαγή στο δωμάτιο του. Όμως οι αξιωματικοί της ΕΛ. ΑΣ. εκτιμούν ότι «αυτή η προστριβή κι η πίεση με συμφοιτητές του δεν δείχνει, τουλάχιστον προς το παρόν, να είχε καμιά σχέση με την εξαφάνισή του».

Τα στελέχη των διωκτικών αρχών στέκονται ιδιαίτερα σε μαρτυρίες συμφοιτητών, αλλά και καθηγητών σύμφωνα με τις οποίες ο 20χρονος ήταν τις τελευταίες ώρες πριν την εξαφάνισή του «στεναχωρημένος με τα αποτελέσματα κάποιων εξετάσεων», καθώς επίσης και «ότι είχε σχετική επικοινωνία με συγγενικά πρόσωπα του».

Οι αστυνομικοί προσπαθούν να εξακριβώσουν τι ακριβώς συζητήθηκε σε αυτές τις τελευταίες τηλεφωνικές επικοινωνίες και συναντήσεις του 20χρονου κι αν αισθάνθηκε «πίεση» για την βαθμολογία του. Λίγη ώρα αργότερα εξαφανίσθηκε χωρίς να γράψει κανένα σημείωμα, αφήνοντας όλα τα προσωπικά του αντικείμενα, τα οποία έπαιρνε πάντα μαζί του. Θέλοντας πιθανόν να μην είναι δυνατός ο εντοπισμός του μέσω του στίγματος του κινητού τηλεφώνου του.

Οι αστυνομικοί διεξάγουν εκτεταμένη έρευνα στην Ήπειρο για τον εντοπισμό του σπουδαστή, ενώ επιχειρούν να συγκεντρώσουν κι άλλες κρίσιμες μαρτυρίες σχετικά με την τύχη του. Πάντως όλοι ελπίζουν η υπόθεση να έχει αίσια έκβαση.