7/2/15

... Πάει και το κορίτσι!


Εκκληση των γονιών της Αμερικανίδας ομήρου στο Ισλαμικό Κράτος

Οι γονείς της νεαρής Αμερικανίδας που οι τζιχαντιστές ανακοίνωσαν ότι σκοτώθηκε στη διάρκεια βομβαρδισμών από την Ιορδανία κατά θέσεων του Ισλαμικού Κράτους στην πόλη Ράκα, απευθύνουν έκκληση στους τζιχαντιστές να επικοινωνήσουν μαζί τους, δηλώνοντας ότι πιστεύουν ότι η κόρη τους είναι ακόμα ζωντανή.

Τζιχαντιστές ισχυρίστηκαν ότι η 26χρονη Κάιλα Μίλερ, η οποία εργαζόταν για λογαριασμό ανθρωπιστικής οργάνωσης και απήχθη από τζιχαντιστές τον Αύγουστο του 2013, σκοτώθηκε στη διάρκεια των βομβαρδισμών.

Έδωσαν στη δημοσιότητα που δείχνει ένα βίντεο με εικόνες ενός κατεστραμμένου κτιρίου, στο οποίο υποστηρίζουν ότι βρισκόταν η νεαρή Αμερικανίδα, αλλά δεν έδωσαν στη δημοσιότητα εικόνες της ίδιας.

Αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου δηλώνουν ότι δεν έχουν δει αποδείξεις για τον θάνατο της 26χρονης.

Η Ιορδανία απέρριψε τους ισχυρισμούς των τζιχαντιστών ως προπαγάνδα.

Ο Κάρλ και η Μάρσα Μίλερ, γονείς της Κάιλα, ζήτησαν από τους επικεφαλής των τζιχαντιστών να μπορέσουν να επικοινωνήσουν με την κόρη τους.
«Μας είπατε ότι θα αντιμετωπίσετε την Κάιλα σαν φιλοξενούμενή σας. Ως φιλοξενούμενη η ασφάλειά της παραμένει δική σας ευθύνη και υποχρέωση» ανέφεραν στο μήνυμά τους με αποδέκτες «εκείνους που βρίσκονται σε θέσεις ευθύνης για την κράτηση της Κάιλα».