26/2/15

Βιετναμέζοι στο χασίς

Τα Ντοκουμέντα 
http://www.astynomia.gr/images/stories//2015/photos2015/26022015_gada.udroponiki005.jpg

http://www.astynomia.gr/images/stories//2015/photos2015/26022015_gada.udroponiki002.jpg

http://www.astynomia.gr/images/stories//2015/photos2015/26022015%20map%20drugs.JPG

Εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης δραστηριοποιούμενης στη διακίνηση σημαντικών ποσοτήτων κάνναβης, την οποία καλλιεργούσαν σε εσωτερικούς χώρους πολυτελών κατοικιών, με τη μέθοδο της υδροπονικής καλλιέργειας
Διοικητής Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, Ταξίαρχος Παναγιώτης Στάθης:
«Ο κύριος Εκπρόσωπος στην εισαγωγή του τόνισε την μεγάλη σπουδή, την οποία οι αστυνομικές Υπηρεσίες καταδεικνύουν στην εξάρθρωση των εγκληματικών οργανώσεων, πάσης φύσεως εγκληματικών δραστηριοτήτων.
Το κομμάτι της Δίωξης Ναρκωτικών είναι πρωταρχικής σημασίας για τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας, η εξάρθρωση των εγκληματικών οργανώσεων διεθνικού χαρακτήρα, πολυεθνικού και με πολυεπίπεδη δράση αποτελεί ένα στοίχημα για όλες τις Ελληνικές Υπηρεσίες σε όλο το δυτικό κόσμο.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση έχουμε εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, η οποία δραστηριοποιείτο στην διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων κάνναβης, υδροπονικής καλλιέργειας ( Skunk ).
Στο πλαίσιο της προδικαστικής έρευνας, συνελήφθησαν (6) άτομα, ένας ημεδαπός, καταγωγής Βιετνάμ, ηλικίας 56 ετών, ο οποίος ήταν αρχηγικό μέλος της εγκληματικής οργάνωσης, (5) αλλοδαποί υπηκοότητας Βιετνάμ, ηλικίας 25, 38, 41, 56 και 59 ετών, μέλη της εγκληματικής οργάνωσης.
Ειδικότερα, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, διασταυρώσεων στοιχείων και εξακρίβωση χώρων και ατόμων, δημιουργία βιογραφικού και ατομικού προφίλ και συνεχούς επιτήρησης ατόμων, εντοπίστηκαν τρεις (3) πολυτελείς κατοικίες, στις περιοχές Πικερμίου, Λαγονησίου και Νέας Πεντέλης Αττικής, τις οποίες είχε εκμισθώσει, το αρχηγικό μέλος της οργάνωσης, για την χρησιμοποίηση τους αποκλειστικά ως εργαστηρίων φυτωρίων – καλλιέργειας εσωτερικού χώρου κάνναβης με την υδροπονική μέθοδο “ SKUN Κ”.
Παράλληλα προέκυψε ότι και άλλα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, είχαν πιστοποιηθεί με ρόλους καλλιεργητών, συγκομιστών, μεταφορέων υλικών, αναγκαίων για την καλλιέργεια, λιπασμάτων, ηλεκτρονικού εξοπλισμού και ομοίων χρήσιμων στοιχείων.
Κάποιοι στην όλη δομή της οργάνωσης είχαν αναλάβει το ρόλο των επιτηρητών – φυλάκων, άλλοι το συντονισμό και την καθοδήγηση για την διαδικασία καλλιέργειας και περαιτέρω διακίνησης της κάνναβης.
Μετά από όλες αυτές τις ενέργειες των Υπηρεσιών μας, τις απογευματινές έως τις βραδινές ώρες της 24.02.2015, σε εκτεταμένη και οργανωμένη επιχείρηση, σε διάφορες περιοχές της Αττικής, στο Πικέρμι, στη Νέα Πεντέλη, στο Λαγονήσι, στην Νέα Χαλκηδόνα και στις Αχαρνές πραγματοποιήθηκαν έρευνες στα παράνομα εργαστήρια, καθώς και στις κατοικίες των μελών της εγκληματικής οργάνωσης.
Συνελήφθησαν τα άτομα αυτά. Κατασχέθηκαν συνολικά (4.761) δενδρύλλια κάνναβης υδροπονικής καλλιέργειας, 56 κιλά & 500 γραμμάρια φυτικά αποσπάσματα κάνναβης υδροπονικής καλλιέργειας, 62 κιλά & 200 γραμμάρια αποξηραμένα φύλλα κάνναβης υδροπονικής καλλιέργειας.
Ειδικότερα, σε πολυτελή κατοικία στα Καλύβια Θορικού στο Λαγονήσι, είχε εγκατασταθεί εργαστήριο και φυτώριο καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης με την υδροπονική μέθοδο, όπως προαναφέρθηκε. Εκεί κατασχέθηκαν 1.320 δενδρύλλια κάνναβης, 10 νάιλον σάκοι με φυτικά αποσπάσματα υδροπονικής καλλιέργειας και 7 σάκοι με αποξηραμένα φύλλα κάνναβης υδροπονικής καλλιέργειας, μεικτού βάρους 62 κιλών.
Σημειώνεται ότι υπήρχε πλήρης εξοπλισμός εργαστηρίων, φυτωρίων καλλιέργειας δενδρυλλίων, δηλαδή εγκαταστάσεις μετασχηματισμού τάσεως ρεύματος, φίλτρα αέρος, υγραντήρες, σωλήνες εξαερισμού, φορητοί ψεκαστήρες, τσουβάλια λιπάσματος, λάμπες αλογόνου, ανεμιστήρες, δηλαδή υπήρχε πλήρης εγκατάσταση, μέσα στις κατοικίες και στις μεζονέτες αυτές. Μίας διαδικασίας αρχικού φυτωρίου, από τα πρώιμα στάδια αναπτύξεως του φυτού μέχρι και τη διαδικασία συγκομιδής του. Η διαρκής αυτή ανακύκλωση έδινε το χαρακτήρα ενός perpetual , ενός «σαλίγκαρου» από την παραγωγή μέχρι την κατανάλωση και διαρκώς αυτής της ανακυκλούμενης, της αέναης μεθόδου.
Σε έρευνα στη Νέα Πεντέλη, διαπιστώθηκε επίσης ότι είχε εγκατασταθεί εργαστήριο- φυτώριο καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης. Εκεί κατασχέθηκαν 1.252 δενδρύλλια κάνναβης υδροπονικής καλλιέργειας, τα οποία ήταν ύψους 5 έως 120 εκατοστά περίπου.
Στην τρίτη έρευνα στο Πικέρμι, ομοίως διαπιστώθηκε εγκατάσταση εργαστηρίου-φυτωρίου καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης σε πλαστικές γλάστρες με την υδροπονική μέθοδο, πλήρως εξοπλισμένο και αυτό. Κατασχεθήκαν 2.189 δενδρύλλια.
Συνολικά, εκτός από τα δενδρύλλια κάνναβης, βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 39.750 ευρώ, 600.000 Ντόγκ Βιετνάμ, 174 δολάρια ΗΠΑ, 13 συσκευές κινητής τηλεφωνίας, 4 φορητοί υπολογιστές, 2 πλαστά διαβατήρια, 3 βιβλιάρια καταθέσεων και 2 οχήματα, τα οποία χρησιμοποιούσαν για τη μεταφορά των παρανόμων αυτών συσκευασιών.
Από την όλη διάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης, την κατασχεθείσα ποσότητα, την ενοικίαση πολυτελών κατοικιών και τη σύσταση των εργαστηρίων διαφαίνεται η μεθοδολογία δράσης τους, δηλαδή και το "modus operandi", που είναι προχωρημένο, οργανωμένης εγκληματικής οργάνωσης.
Θα κυκλοφορήσει και ο πίνακας που φαίνεται η αξία της ουγγιάς, τόνου και του κιλού στη διεθνή αγορά της υδροπονικής καλλιέργειας skunk , που έχει πάρει το προβάδισμα έναντι των άλλων υποπροϊόντων της κάνναβης. Το μίνιμουμ αξίας είναι 5.000 έως 10.000 ευρώ ή δολάρια στην αγορά. Αυτό σημαίνει ότι με βάση τις ποσότητες και την εκτίμηση, το αναμενόμενο όφελος υπερέβαινε τα 50 εκατομμύρια ευρώ.
Όλοι οι δράστες, συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών, ασκήθηκαν σε βάρος τους κακουργηματικές διώξεις για την κατασκευή και περαιτέρω προώθηση των ναρκωτικών ουσιών.
Παραπέμπονται στον Ανακριτή αύριο τις μεσημβρινές ώρες».