14/2/15

Τους έπιαναν ... κότσο


Συνελήφθη στις 6-2-2015 το πρωί στην Αθήνα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών, 31χρονος ημεδαπός για απάτες σε βάρος ηλικιωμένων, ενώ για την ίδια υπόθεση αναζητούνται μία (1) ημεδαπή και δύο (2) αλλοδαπές.
Όπως προέκυψε από την έρευνα, ο συλληφθείς, από κοινού με τις τρεις (3) γυναίκες και άλλους άγνωστους συνεργούς του που αναζητούνται, είχαν συστήσει από τις αρχές του έτους 2014, εγκληματική ομάδα και διέπρατταν απάτες σε βάρος ηλικιωμένων ατόμων.

Ειδικότερα, τα μέλη της σπείρας εντόπιζαν ηλικιωμένα άτομα και συνέλεγαν πληροφορίες σχετικά με την οικογενειακή τους κατάσταση και τα συγγενικά τους πρόσωπα. Στη συνέχεια τα προσέγγιζαν και με το πρόσχημα ότι ενεργούσαν για λογαριασμό συγγενικού τους προσώπου, τα εξαπατούσαν και τους αποσπούσαν μεγάλα χρηματικά ποσά. Σε πολλές περιπτώσεις τους μετέφεραν σε Τραπεζικά καταστήματα, για να πραγματοποιήσουν ανάληψη χρηματικών ποσών που στη συνέχεια τους παρέδιδαν.
Μέχρι στιγμής έχει διαπιστωθεί ότι με τη μέθοδο αυτή έχουν εξαπατήσει τέσσερις (4) ηλικιωμένους στην Αθήνα.
Επίσης και όπως προέκυψε από την έρευνα του Τ.Α. Άργους, ο 31χρονος συλληφθείς μαζί με την 29χρονη αλλοδαπή που αναζητείται είχαν εξαπατήσει ακόμα τέσσερις (4) ηλικιωμένους στην περιοχή της Αργολίδας.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των συνεργών του.