18/2/15

O "Κάπτεν" Παπανικολάου στο μικρόφωνο




Συνελήφθη, χθες (17-2-2015) το βράδυ στην Πάτρα, στο πλαίσιο μεθοδικών και εμπεριστατωμένων αστυνομικών ερευνών, 29χρονος ομογενής από την Αλβανία, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε - κακουργηματικού χαρακτήρα - δικογραφία για ληστείες και διακεκριμένες κλοπές.
Παράλληλα, συνελήφθησαν ένας 30χρονος ημεδαπός και μια 29χρονη ημεδαπή, που κατηγορούνται για συνέργεια σε δύο ληστείες που είχε διαπράξει ο 29χρονος.
Ο εντοπισμός και η σύλληψη του 29χρονου ομογενή είναι αποτέλεσμα στοχευμένων αναζητήσεων που πραγματοποίησε ειδική ομάδα αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, καθώς είχε διαπράξει έξι ληστείες σε διάφορες περιοχές της Πάτρας και της Δυτικής Αχαΐας.

Ειδικότερα, χθες (17-2-2015) το βράδυ στην Πάτρα, ο 29χρονος έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, εισήλθε σε μίνι μάρκετ και με την απειλή μαχαιριού απείλησε την 38χρονη υπάλληλο του καταστήματος, επιχειρώντας να αφαιρέσει τις εισπράξεις χωρίς ωστόσο να τα καταφέρει. Στη συνέχεια επιβιβάστηκε στο αυτοκίνητο των συνεργών του, που τον ανέμεναν έξω από το μίνι μάρκετ και τράπηκαν σε φυγή.
Άμεσα κινητοποιήθηκαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, οι οποίοι εντόπισαν και συνέλαβαν τους δύο συνεργούς του 29χρονου στην Πάτρα, ενώ παρουσία δικαστικού λειτουργού, συνελήφθη εντός της οικίας του ο 29χρονος.
Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο χώρο της ληστείας οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν, το μαχαίρι και τα γάντια που χρησιμοποίησε ο 29χρονος, ενώ στο όχημα των συνεργών του βρέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία, κινητά τηλέφωνα, ρολόγια και κοσμήματα.
Ακολούθησε έρευνα στην οικία του 29χρονου όπου βρέθηκε και κατασχέθηκε ο ρουχισμός που χρησιμοποιούσε στις ληστείες και συγκεκριμένα δύο μπουφάν, ένα ζευγάρι παπούτσια και μια αθλητική φόρμα.
Από την προανάκριση που ενήργησαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, προέκυψε ότι ο 29χρονος είχε διαπράξει από τις 31/1/2015 μέχρι και χθες ακόμη πέντε περιπτώσεις ληστειών, μια κλοπή σε μίνι μάρκετ και δύο κλοπές οχημάτων.
Σε ότι αφορά τον τρόπο δράσης, ο 29χρονος αφαιρούσε αυτοκίνητα από τους νόμιμους ιδιοκτήτες τους και ακολούθως μετέβαινε σε καταστήματα ( μίνι μάρκετ, σούπερ μάρκετ, καφενείο, φαρμακείο), όπου με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, είτε με κουκούλα είτε με φουλάρι και γυαλιά ηλίου, απειλούσε τα θύματα του με μαχαίρι αφαιρώντας από την κατοχή τους χρηματικά ποσά.
Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση όπου στις (4/2/2015) το μεσημέρι στην Πάτρα, αφαίρεσε ένα αυτοκίνητο από τον ιδιοκτήτη του, με το οποίο μετέβη μισή ώρα αργότερα σε υπεραγορά τροφίμων στην Πάτρα και αποπειράθηκε να ληστέψει την ταμία του καταστήματος, ενώ την ίδια ημέρα το απόγευμα λήστεψε υπεραγορά τροφίμων στην περιοχή της Κάτω Αχαΐας, αφαιρώντας το χρηματικό ποσό των (400) ευρώ.
Τα δύο κλεμμένα αυτοκίνητα βρέθηκαν εγκαταλελειμμένα στις περιοχές της Χαλανδρίτσας και στα Σαγαίικα Αχαΐας από αστυνομικούς των τοπικών Αστυνομικών Τμημάτων και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.
Σημειώνεται ότι ο 29χρονος από την παράνομη δράση του έχει αποκομίσει το χρηματικό ποσό των (2.050) ευρώ, ενώ τόσο ο 29χρονος όσο και οι συνεργοί του έχουν απασχολήσει και στο παρελθόν τις Αστυνομικές και Δικαστικές Αρχές για υποθέσεις κλοπών και ναρκωτικών.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών.
Την προανάκριση και τις έρευνες ενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών.