19/3/15

Έδωσαν πτυχία

http://www.astynomia.gr/images/stories//2015/photos2015/19032015_sxoli009.jpg

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Γιάννης Πανούσης και ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Δημήτριος Τσακνάκης, σε τελετή που πραγματοποιήθηκε σήμερα (19.03.2015) το μεσημέρι, απένειμαν τα Μεταπτυχιακά Διπλώματα στους τριάντα τρεις (33) ευδοκίμως αποφοιτήσαντες σπουδαστές της 18ης εκπαιδευτικής σειράς, της Σχολής Εθνικής Ασφάλειας.
Στους σπουδαστές περιλαμβάνονται ανώτεροι Αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας, των Ενόπλων Δυνάμεων, του Πυροσβεστικού Σώματος, της Κυπριακής Αστυνομίας και Πολιτικοί Υπάλληλοι Υπουργείων και Υπηρεσιών του ευρύτερου δημόσιου τομέα.

Ο Διοικητής της Σχολής Εθνικής Ασφάλειας, Ταξίαρχος κ. Λάμπρος Κατσίφας, πραγματοποίησε ομιλία για την τελετή αποφοίτησης και απονομής των Μεταπτυχιακών Διπλωμάτων, ενώ στην τελετή χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ.κ. Αθηναγόρας, συνεπικουρούμενος από τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη κ. Νεκτάριο Κιούλο.
Με την παρουσία τους τίμησαν την τελετή ο Γενικός Γραμματέας της Βουλής κ. Γιώργος Θαλλάσης, ως εκπρόσωπος της Προέδρου της Βουλής, ο Αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Αλέξης Μητρόπουλος, ο Βουλευτής κ. Δημήτριος Κυριαζίδης, ως εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, ο Βουλευτής του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος κ. Ιωάννης Γκιόκας, η Περιφερειακή Σύμβουλος κα Κυριακή Βασιλοπουλου, ως εκπρόσωπος της Περιφερειάρχη Αττικής, η κα Χριστίνα Μελετιέ, ως εκπρόσωπος του Πρέσβη της Κυπριακής Δημοκρατίας, καθώς και ο Πρύτανης του Παντείου Πανεπιστημίου κ. Γρηγόριος Τσάλτας.
Επίσης παρέστησαν, εκπρόσωποι των Αρχηγών του Γ.Ε.ΕΘ.Α. και των Γενικών Επιτελείων των Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς και εκπρόσωποι των Αρχηγών του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής και του Πυροσβεστικού Σώματος.
Παραβρέθηκαν ακόμα, ο Υπαρχηγός Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας, ο Προϊστάμενος του Επιτελείου Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Εμμανουήλ Κατριαδάκης, ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδας, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Μιχαιρίνας, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Αττικής, Υποστράτηγος Ιωάννης Διαμαντόπουλος, ο Προϊστάμενος του Κλάδου Ασφάλειας, Υποστράτηγος Δημήτριος Γεωργατζής, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Προστασίας Επισήμων και Ευπαθών Στόχων, Υποστράτηγος Φώτιος Νικητάκης, ο Προϊστάμενος του Κλάδου Τάξης, Υποστράτηγος Χρήστος Δραγατάκης, ο Προϊστάμενος του Κλάδου Διοικητικής Υποστήριξης & Ανθρωπίνου Δυναμικού, Υποστράτηγος Δημήτριος Δήμου, η Προϊστάμενος Κλάδου Αλλοδαπών & Προστασίας Συνόρων, Υποστράτηγος Ζαχαρούλα Τσιριγώτη, ο Προϊστάμενος Κλάδου Οικονομοτεχνικής Υποστήριξης & Πληροφορικής, Υποστράτηγος Γεώργιος Κωτσάκης, η Διοικητής της Αστυνομικής Ακαδημίας, Υποστράτηγος Σταματίνα Μίζη, καθώς και ανώτεροι και ανώτατοι Αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, καθηγητές της Σχολής και συγγενείς των αποφοίτων.
Σημειώνεται ότι η Σχολή Εθνικής Ασφάλειας λειτουργεί από το 1997 και υπάγεται στην Αστυνομική Ακαδημία της Ελληνικής Αστυνομίας. Αποστολή της είναι η μετεκπαίδευση σε επίπεδο μεταπτυχιακό των Ανώτερων Στελεχών της Ελληνικής Αστυνομίας, των Ενόπλων Δυνάμεων, του Λιμενικού και του Πυροσβεστικού Σώματος, της Κυπριακής Αστυνομίας, καθώς και υπαλλήλων του ευρύτερου Δημόσιου τομέα, σε όλα τα θέματα που σχετίζονται με τη στρατηγική και την πολιτική Εθνικής Ασφάλειας.
Η φοίτηση στη Σχολή είναι ακαδημαϊκή διάρκειας έως 8 μηνών και το διδακτικό προσωπικό απαρτίζεται από διακεκριμένους επιστήμονες, Πανεπιστημιακούς καθηγητές, Ακαδημαϊκούς, Υπηρεσιακούς παράγοντες και Ειδικούς Επιστήμονες του Δημόσιου Τομέα.