1/4/15

Έκλεβαν βάνες


Στο πλαίσιο καθημερινών εποχούμενων περιπολιών και αστυνομικών ερευνών που διενεργούνται από τις Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, κατά το τελευταίο 24ωρο, συνελήφθησαν συνολικά πέντε (5) δράστες κλοπών, ενώ επιπλέον σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός (1) ατόμου, για παρόμοιο αδίκημα. Συγκεκριμένα:

  •  Σχηματίσθηκε δικογραφία από το Τμήμα Ασφαλείας Σταυρούπολης, σε βάρος 30χρονου ομογενούς, για το αδίκημα των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπής.
Συγκεκριμένα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 30χρονος κατά το χρονικό διάστημα Απριλίου 2013 έως το Μάρτιο του τρέχοντος έτους, διέρρηξε κατ’ επανάληψη Υπηρεσία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, που βρίσκεται στη Σταυρούπολη και αφαίρεσε μεταξύ άλλων, ηλεκτρονικούς υπολογιστές και εξαρτήματα υπολογιστών.
  • Συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας, βραδινές ώρες χθες (31-03-2015) δύο ημεδαποί, ηλικίας 42 και 20 ετών, οι οποίοι κατελήφθησαν να προβαίνουν σε κοπή μεταλλικών αντικειμένων και απογύμνωση καλωδίων χαλκού, χρησιμοποιώντας διάφορα εργαλεία (βαριοπούλα, σφυριά, ηλεκτρικό τρυπάνι κ.α.). Στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δεκαπέντε (15) βάνες άρδευσης, δύο κουλούρες καλωδίων (10) μέτρων έκαστη και πλήθος μεταλλικών αντικειμένων, την κατοχή των οποίων δεν μπορούσαν να δικαιολογήσουν.
  • Συνελήφθησαν από δικυκλιστές αστυνομικούς ομάδας ΔΙ.ΑΣ., βραδινές ώρες χθες (31-03-2015) στην περιοχή της Σταυρούπολης, δύο αλλοδαποί ηλικίας 34 και 30 ετών, καθώς στην κατοχή τους βρέθηκαν διάφορα προϊόντα, τα οποία όπως προέκυψε, αφαίρεσαν από σούπερ μάρκετ. Κατά τη διάρκεια της σύλληψης ο 34χρονος προέβαλε αντίσταση, προκειμένου να ματαιώσει τη σύλληψή του, χωρίς όμως αποτέλεσμα.
  • Συνελήφθη από αστυνομικούς ομάδας ΔΙ.ΑΣ., απογευματινές ώρες της 31-03-2015 στο κέντρο της πόλης, 51χρονη ημεδαπή, η οποία αποπειράθηκε να αφαιρέσει προϊόν από κατάστημα καλλυντικών.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.