8/4/15

Πάλι τα ίδια


 Επεισόδια έξω από το Πολυτεχνείο το βράδυ της Μ. Τρίτης - Συνθήματα με σπρέι στον τοίχο του προαυλίου της Βουλής
Έκαψαν ΙΧ
Επεισόδια με φωτιές σε τουλάχιστον δύο αυτοκίνητα και κάδους απορριμμάτων σημειώθηκαν αργά το απόγευμα της Μ.Τρίτης έξω από το Πολυτεχνείο, έπειτα από πορεία διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν αλληλέγγυοι των κρατούμενων απεργών πείνας.

Στη διάρκεια των επεισοδίων έγιναν τριάντα προσαγωγές εκ των οποίων οι 9 εξελίχθηκαν σε συλλήψεις.
Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. οι εννέα συλληφθέντες κατηγορούνται για τα κατά περίπτωση αδικήματα της απόπειρας πρόκλησης επικίνδυνης σωματικής βλάβης, εμπρησμό, διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς, αντίσταση και διατάραξη κοινής ειρήνης. Επίσης τραυματίστηκαν δυο αστυνομικοί.



Περίπου 70 άτομα πέταξαν μολότοφ, φωτοβολίδες, πέτρες και άλλα αντικείμενα, κυρίως στην οδό Στουρνάρη, ενώ από την πλευρά της αστυνομίας έγινε χρήση χειροβομβίδων κρότου-λάμψης και χημικών. Για πρώτη φορά επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.

Ορισμένοι νεαροί μπήκαν στο Πολυτεχνείο και από εκεί εξαπέλυαν επιθέσεις κατά των αστυνομικών με ρίψεις αντικειμένων και μολότοφ.

Στις φλόγες τυλίχτηκε και μέρος της σκαλωσιάς με τα προστατευτικά έξω από το Πολυτεχνείο.

Η κατάσταση παρέμεινε τεταμένη περίπου μέχρι τις 10:30 το βράδυ. Κλειστή ήταν αυτό το διάστημα η οδός Πατησίων.

Αστυνομικοί της ομάδας Δέλτα και ΜΑΤ περιπολούσαν γύρω από την πλατεία Εξαρχείων.

Οι αντιεξουσιαστές είχαν συγκεντρωθεί περί τις 7 μ.μ. στα Προπύλαια και κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα, πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο της Αθήνας. Μεταξύ άλλων ζητούσαν κατάργηση των φυλακών τύπου Γ’, αλλά και του «κουκουλονόμου».

Στην πορεία τους, αντεξουσιαστές έγραψαν με σπρέι συνθήματα στο τοίχο του προαυλίου της Βουλής στα «λουλουδάδικα» όπως «Ούτε τύπου Γ' ούτε κανονικές, μπουρλότο και φωτιά σε όλες τις φυλακές», «Πόλεμος στη Δημοκρατία», «Τη Δημοκρατία δεν την προσκυνάς», «Μπάτσοι θα σας φάνε τα παιδιά σας». Κατά την διάρκεια της πορείας είχαν προκαλέσει ζημιές σε ένα κατάστημα σπάζοντας την τζαμαρία του.

Παραιτήσεις ζήτησε η Νέα Δημοκρατία 

«Ανενόχλητοι κουκουλοφόροι επιδόθηκαν και πάλι στο αγαπημένο τους σπορ, τους βανδαλισμούς. Την ίδια στιγμή που ο ένας υπουργός γράφει άρθρα καταγγέλλοντας την ίδια την Κυβέρνηση, ο άλλος καταργεί τις φυλακές υψίστης ασφαλείας και όλοι μαζί αδυνατούν να προστατέψουν τους πολίτες και τις περιουσίες τους. Αν κάποιοι δεν μπορούν ας παραιτηθούν. Πάντως άλλη ανοχή δεν μπορεί να υπάρξει» αναφέρει ο κ. Καραγκούνης.

Τα γεγονότα σχολίασαν στο Twitter οι πρώην υπουργοί Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας και Βασίλης Κικίλιας.