8/5/15

Πιο ... μέσα δεν υπάρχει

Κατηγορείται για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο από τον οποίο προέκυψε θάνατος
Υπόθεση Αννυς: Στη φυλακή οδηγήθηκε και η μητέρα της
Η κατηγορούμενη μητέρα της Αννυ ενώ οδηγείται στον εισαγγελέα όπου και της ασκήθηκε ποινική δίωξη για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο από τον οποίο προήλθε ο θάνατος

Προφυλακιστέα κρίθηκε την Πέμπτη, με σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέως, η 25χρονη μητέρα της μικρής Άννυς, μετά την ολοκλήρωση της απολογίας της. Η 25χρονη κατηγορείται για έκθεση ανηλίκου, από την οποία προκλήθηκε θάνατος και «ψευδορκία μάρτυρα».

Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις της Αστυνομίας, δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι η μητέρα γνώριζε για την χαμό της κόρης της.

Ο 27χρονος πατέρας, ο οποίος φέρεται να δολοφόνησε με τον πλέον φρικτό τρόπο τη μικρή Άννυ, κρατείται πλέον σε ειδικά διαμορφωμένο κελί και σε απομονωμένο χώρο των φυλακών Κέρκυρας.

Αντιμετωπίζει κατηγορίες για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, περιύβριση νεκρού, ηθική αυτουργία σε ψευδορκία μάρτυρα, κατά συρροή και οπλοχρησία.

Υπενθυμίζεται ότι στην επίσημη ενημέρωση, οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. περιέγραψαν σκηνές πρωτοφανούς αγριότητας για την υπόθεση της δολοφονίας της 4χρονης από τον πατέρα της.

Χαρακτηριστικό του ειδεχθούς του εγκλήματος είναι το γεγονός ότι οι αξιωματικοί έδιωξαν τις κάμερες από την αίθουσα πριν προχωρήσουν στις περιγραφές.

Οι Αρχές μιλούν για ένα ειδεχθές και πρωτόγνωρο έγκλημα τόσο για τα ελληνικά δεδομένα όσο και σε διεθνές επίπεδο, με δράστη τον 27χρονο, ο οποίος ομολόγησε τις αποτρόπαιες πράξεις μετά τον θάνατο του παιδιού.

Ο ίδιος λέει ότι βρήκε το παιδί νεκρό, αλλά δεν παραδέχεται ότι το σκότωσε.

Οι αστυνομικοί κάνουν λόγο για μια από τις πιο δύσκολες υποθέσεις που έχουν χειριστεί, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «αυτά που γνωρίζετε είναι περίπου το 20% από τα όσα αναφέρονται στη δικογραφία».

Ως προς το κίνητρο, οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. εκτιμούν ότι ο νεαρός πίστευε πως η σύντροφός του θα τον εγκατέλειπε μαζί με το παιδί και θα πήγαινε κοντά σε έναν 50χρονο στη Γερμανία, ο οποίος είχε δώσει στη γυναίκα κατά την τελευταία συνάντηση τους σημαντικό χρηματικό ποσό της τάξης των 12.000 ευρώ ως βοήθημα.