5/6/15

Στη Λέσβο ο υπουργός

η, κ. Γιάννης Πανούσης επισκέφθηκε τη Λέσβο, τη Χίο και τη Σάμο


Ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Γιάννης Πανούσης επισκέφθηκε  (4.6.2015) τη Λέσβο, τη Χίο και τη Σάμο, στο πλαίσιο των επισκέψεών του σε αστυνομικά τμήματα και πυροσβεστικούς σταθμούς όλης της χώρας, αλλά και των επαφών του με τους τοπικούς φορείς.
Τον Αναπληρωτή Υπουργό συνοδεύουν ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας κ. Τάσος Μαυρόπουλος, ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, κ. Τζανέτος Φιλιππάκος, ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγος Βασίλειος Παπαγεωργίου και ο Διευθυντής του Πολιτικού Γραφείου του Αναπληρωτή Υπουργού κ. Βασίλειος Μαστρογιάννης.

Αρχικά, ο Αναπληρωτής Υπουργός μετέβη στη Μυτιλήνη, όπου επισκέφθηκε την Περιφερειακή Διοίκηση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Βορείου Αιγαίου και την Πυροσβεστική Υπηρεσία Λέσβου. Εκεί, τον υποδέχθηκαν ο Διοικητής της Περιφερειακής Διοίκησης, Αρχιπύραρχος Ελευθέριος Ελευθεριάδης και ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λέσβου, Πύραρχος Νικόλαος Μπαμπάκος. Ο Αναπληρωτής Υπουργός συναντήθηκε με το προσωπικό της υπηρεσίας και συζήτησε θέματα σχετικά με την τρέχουσα αντιπυρική περίοδο.
Εν συνεχεία, ο κ. Πανούσης επισκέφθηκε το κτίριο του Αστυνομικού Μεγάρου Μυτιλήνης. Εκεί, τον υποδέχθηκαν ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Βορείου Αιγαίου, Ταξίαρχος Κωνσταντίνος Λαγός, ο Α’ Βοηθός Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Βορείου Αιγαίου, Ταξίαρχος Παναγιώτης Βαλέσης, ο Β΄ Βοηθός Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Βορείου Αιγαίου, Αστυνομικός Διευθυντής Παναγιώτης Καλέλλης, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λέσβου, Αστυνομικός Διευθυντής Ανδρέας Στεφάνου, ενώ συναντήθηκε με το αστυνομικό προσωπικό όλων των βαθμίδων. Κατά τη διάρκεια των επαφών του, είχε συζήτηση για τις προτεραιότητες και τον στόχο του Υπουργείου για συμφιλίωση της Αστυνομίας με την κοινωνία.
Έπειτα, ο κ. Πανούσης συναντήθηκε με το Δήμαρχο Λέσβου, κ. Σπύρο Γαληνό και την Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, κα Χριστιάνα Καλογήρου με τους οποίους συζήτησε τα ιδιαίτερα προβλήματα του Δήμου και της Περιφέρειας αντίστοιχα, με έμφαση σε αυτά που εμπίπτουν στην αρμοδιότητα του Υπουργείου.
Ακολούθως, ο Αναπληρωτής Υπουργός μετέβη στη Χίο και επισκέφθηκε την Πυροσβεστική Υπηρεσία Χίου, όπου τον υποδέχθηκε ο Διοικητής, Αντιπύραρχος Ιάκωβος Αρχοντάκης, και συναντήθηκε με το προσωπικό της υπηρεσίας. Αμέσως μετά, μετέβη στη Διεύθυνση Αστυνομίας Χίου, όπου τον υποδέχθηκε ο Αστυνομικός Διευθυντής Ανδρέας Δαμίρης και συναντήθηκε με το αστυνομικό προσωπικό.
Εν συνεχεία, ο κ. Πανούσης συναντήθηκε με το Δήμαρχο Χίου, κ. Εμμανουήλ Βουρνούς, με τον οποίο και συζήτησε τα ιδιαίτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει το νησί.
Ακολούθως, ο Αναπληρωτής Υπουργός μετέβη στη Σάμο. Πρώτα, επισκέφθηκε την Πυροσβεστική Υπηρεσία, όπου τον υποδέχθηκε ο Διοικητής, Πύραρχος Φώτιος Δημαρέσης και συζήτησε με το προσωπικό για την τρέχουσα αντιπυρική περίοδο.
Εν συνεχεία, μετέβη στη Διεύθυνση Αστυνομίας, όπου τον υποδέχθηκε ο Αστυνομικός Διευθυντής Ευάγγελος Τσιρίγος. Εκεί, ο κ. Πανούσης συναντήθηκε με αστυνομικό προσωπικό και συζήτησαν για θέματα ασφάλειας και αστυνόμευσης στην περιοχή. Λίγο πριν αναχωρήσει από τη Σάμο, ο Αναπληρωτής Υπουργός συναντήθηκε με το Δήμαρχο, κ. Μιχαήλ Αγγελόπουλο, με τον οποίο συζήτησαν για τα ιδιαίτερα προβλήματα του νησιού και ιδιαίτερα αυτά που άπτονται των αρμοδιοτήτων του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.
«Οι επισκέψεις μας σε όλη την Ελλάδα δεν είναι συμβολικές. Θεωρώ ότι ένας Υπουργός καταλαβαίνει τα προβλήματα όταν δει τους ανθρώπους, τις συνθήκες που επικρατούν σε κάθε περιοχή κι όχι όταν κάθεται στο γραφείο του.
Βασικός στόχος μας είναι η συμφιλίωση της Αστυνομίας με την κοινωνία. Για να τον πετύχουμε, χρειάζεται αλλαγή νοοτροπίας, αλλαγή σχέσεων, αλλαγή ρόλων. Μέσα από τις δράσεις μας επιδιώκουμε να ενισχύσουμε το αίσθημα των πολιτών και να καταστήσουμε πιο αποτελεσματική τη δράση της Αστυνομίας », τόνισε σε δηλώσεις του ο Αναπληρωτής Υπουργός.
Ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη αύριο (5.6.2015) θα επισκεφθεί τη Ρόδο και την Κω.